World Golf Championships-Dell Match Play – Round One

Tournytt

Flera stjärnor förlorade första matchen

Bara för att man är högre rankad är det ingen garanti att man ska vinna. Fråga bara Dustin Johnson, Rory McIlroy och Phil Mickelson – bland andra.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-22

I WGC-Match Play spelas ett gruppspel som innebär att man inte åker ut om man förlorar de första matcherna. Det lär en hel del stjärnor vara tacksamma för.

Bernd Wiesberger, som är rankad 56 i världen, hade inga som helst problem att sänka värlsettan Dustin Johnson under onsdagen. Österrikaren vann 3&1. Han var inte den enda som gjorde livet surt för de största stjärnorna. 

Phil Mickelson förlorade 3&2 mott Charles Howell III och

Rory McIlroy, som förra helgen vann Arnold Palmer Invitational, förlorade mot Peter Uihlein 2&1. Nordirländaren var fem efter Uihlein efter 13 hål men lade sedan i en växel och gjorde fem raka birdies för att nästan kunna dela matchen.
– Om han gör sju raka birdies mot dig är det bara att lyfta på hatten. Jag kände att om jag bara fortsatte ge mig själv chanser skulle jag inte ge honom några hål. Men han gjorde att jag var tvungen att förtjäna segern, så hatten av, sa Uihlein efter sin match.

Under onsdagen var det totalt elva matcher där lägre rankade spelare lyckades vinna.

Här kan du se samtliga resultat.    

Urstark Norén vann första matchen

Alex Norén är ende svensk i tävlingen. Han vann bekvämt mot Kevin Na, 4&2.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-22
TournyttBernd WiesbergerDustin JohnsonPeter UihleinPGA TourPhil MickelsonRory McIlroyTournytt
Scroll to Top