Arnold Palmer Invitational Presented By MasterCard – Round Two

Tournytt

Stenson i delad ledning

Bogeyfri 69:a andra dagen

Text: Martin Strömberg • 2018-03-16

Med nästan halva fältet färdigspelade andra ronden är det blågult i toppen av Arnold Palmer Invitational.

Henrik Stenson traskade runt Bay Hill på 69 slag under fredagen och även om andra rondens 69:a inte var lika vass som 64:an på torsdagen så var svensken nöjd efteråt.

– Idag var inte lika bra som igår men jag slog ändå upp bollen nära ett par gånger och det var viktigt att jag lyckades rädda par på 16, 17 och 18. Tre under är aldrig dåligt på den här banan, sa Henrik i en tv-intervju direkt efter ronden.

Efter 13 raka par kom tre raka birdies på hål 5-6-7 och sedan stängde Stenson ronden med två säkra par. Så här långt har Stenson tjänat drygt två slag på fältet på greenerna och det är puttningen som han själv lyfter fram som den största enskilda anledningen till veckans förbättring.

– Ja, framförallt puttningen i kombination med att jag slagit upp några slag riktigt nära. Det är viktigt att vara nedanför hål för om man hamnar på höga sidan och puttar med grainet så är det väldigt snabbt.

Strax efter att Stenson signerat sin 69:a kom amerikanen Bryson DeChambeau in på 66 slag och klättrade upp vid sidan av Stenson på elva under par.

Duon är just nu två slag före Talor Gooch, men då har många spelare många hål kvar att spela.

David Lingmerth har kämpat sig tillbaka på rätt sida kvalgränsen och är med två hål kvar att spela fyra under för dagen och ett över totalt.

 

Stenson i delad ledning

Text: Martin Strömberg • 2018-03-16
TournyttBryson DeChambeauHenrik StensonTalor GoochTournytt
Scroll to Top