Valspar Championship – Final Round

Tournytt

Tiger vet inte hur han kan slå så snabbt

Tiger Woods har inlett året på PGA Tour strålande och slår snabbare än på länge. Vad det beror på vet han inte riktigt, men han har en teori.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-14 Uppdaterad 2019-12-12

Tiger Woods slog en drive i Valspar Championship med klubbhuvudhastighet på 129,2 miles per timme. Om det är sant eller inte är oklart men vad som däremot är sant är att Tiger Woods trots fyra ryggoperationer slår extremt långt.

Amerikanen har pratat mycket om att han försökt lära sig hur kroppen fungerar sedan den senaste ryggoperationen i april, men på frågan hur han svingar så snabbt hade Woods inget bra svar.
Dude, om jag hade vetat hade jag berättat, sa han och log.

Svensk Golf podcast: Tiger, Tiger, Tiger

Tiger Woods berättade att han tidigare använde sig av ett stålskaft på 43 tum och då kunde få upp svinghastigheten till 126 miles i timmen. Nu använder han sig av ett längre och lättare skaft i drivern vilket ger mer hastighet, men ett mer exakt svar än så kunde 14-faldige majorvinnaren inte ge.
– Det var flera år då jag inte kunde nå några höga hastigheter alls. Nu helt plötsligt händer det. Jag och mina närmaste vänner tror att det har att göra med att jag levt med så mycket smärta att jag blev lite defensiv. Att jag spelade “runt” smärtan utan att jag visste om det.

Tiger Woods är för tillfället rankad tvåa på touren med 122,4 i snitthastighet på klubbhuvudet. 2013 var senast amerikanen spelade en full säsong på touren. Då var snitthastigheten 118,3 miles i timmen – vilket räckte till en 28:e plats.

Woods och Els kaptener i Presidents Cup


Text: Jesper Johansson • 2018-03-14
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top