LPGA KEB Hana Bank Championship – Round Two

Tournytt

Nya golfreglerna spikade

De sista korrigeringarna är gjorda. Här är golfreglerna som gäller från och med 1 januari 2019.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-13 Uppdaterad 2019-12-12

USGA och R&A meddelade för ett år sedan att golfreglerna ska ändras 2019. De tog in åsikter från alla världens golfare under halvåret efter meddelandet att reglerna ska ändras och nu är regeländringarna spikade. Totalt är det fyra nya regler som korrigeras efter att ha lyssnat på golfares åsikter.

Reglerna som korrigerades:

• Droppregeln: USGA och R&A ville göra om regeln för hur man droppar en boll. De menade att man bara behövde droppa bollen 2,5 centimeter från marken. Det här ändras nu till att man måste droppa bollen från knähöjd eller högre.

• Ta lättnad: Istället för att det handlade om 20 tum eller 80 tum kommer lättnad nu vara inom en klubblängd och två klubblängder för pliktslag.

• Dubbelslag: Det kommer inte att vara ett slags plikt för dubbelträff i ett golfslag.

Bollar out-of-bounds: En lokal regel kommer att rekommenderas för alla golfklubbar som innebär att du får droppa bollen där den gick out-of-bounds med två slags plikt. Den här regeln kommer inte att gälla på professionella tourer, utan bara finnas för att snabba upp det vardagliga spelet.

Här kan du läsa om alla regelförändringar.

Under måndagen meddelade de två organisationerna att de nya reglerna träder i kraft 1 januari 2019.
– Vi är tacksamma för golfarna, administratörerna och alla andra inom spelet som tagit sig tid för att ge oss en bra inblick och feedback, sa Thomas Pagel, USGA:s director of Rules i ett pressmeddelande.
– Vi längtar efter att introducera de nya reglerna och börja utbilda andra i det nya regelverket.

USGA och R&A föreslår stora regelförändringar

Andra stora regeländringar är att det inte blir ett pliktslag om bollen rör sig på green utan att man hade intentionen att få det att hända. Det blir heller inget pliktslag för att reparera spikmärken på greenen. Du får från och med 2019 grunda klubban i vatten- och andra hinder (bunkrar exkluderade).
Proffsen kommer också att kunna använda sig av “rimligt resonerande” när de ska droppa en boll på en spellinje eller ett avstånd – även om videogranskande i efterhand visar att det var felaktigt.

R&A-direktören David Rickman kommenterar regeländringarna så här:
– Vi tror att de nya reglerna är mer vad golfare vill ha och är enklare att förstå och applicera för alla som gillar att spela den här otroliga sporten.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-13
TournyttNyheterReglerTournytt
Scroll to Top