Hero Indian Open – Day Four

Tournytt

Wallace vann i särspel

Två engelsmän gjorde upp i särspel på DLF Golf & Country Club.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-11 Uppdaterad 2019-12-12

I ett dramatiskt särspel lyckades Matt Wallace vinna sin andra European Tour-titel. Engelsmannen besegrade Andrew “Beef” Johnston i särspelet på DLF Golf & Country Club.

Wallace och Johnston var båda –11 efter att “Beef” skjutit en 66-rond på söndagen samtidigt som Wallace gick runt på 68 slag.
Tävlingen avgjordes på det första särspelshålet.

Johnston slog en drive som landade i fairway men stannade i en gammal torva. Det fick honom att inte gå för greenen utan istället lägga upp bollen kort om green på par 5-hålet.

Matt Wallace hade däremot bara en järnklubba in mot green och efter ett perfekt utfört golfslag hade han ungefär fyra meter för eagle.


Johnston missade sin birdieputt med minsta möjliga marginal då bollen tog i hålkanten. På grund av det kunde Matt Wallace tvåputta för segern – vilket han också gjorde.
– Jag spelade jättebra. I början av veckan var jag tre över par efter åtta hål men sedan dess har jag spelat min lite av min bästa golf någonsin och att lyckas vinna som jag gjorde var pricken över i.
– Det finns några stora vinnare av den här tävlingen. SSP Chawrasia behöll titeln ett par år och nu är jag glad att även mitt namn finns på pokalen, sa Wallace efter segern. 

Det här var Matt Wallace andra seger på ET. Första kom förra säsongen då han vann Open de Portugal på Morgado Golf Resort.

Jens Dantorp var ende svensk att klara kvalgränsen i veckan. Med en fin avslutande 70-rond klättrade han tio platser under söndagen och blev till slut delad 16 och gick på par över de fyra rundorna.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-11
TournyttAndrew JohnstonEuropean TourMatt WallaceTournytt
Scroll to Top