Tournytt

”Jag kände mig bekväm”

Trots att Tiger Woods inte vann Valspar Championship var han nöjd med sin prestation.

Jesper Johansson • 2018-03-11

Tiger Woods var ett slag bakom ledaren Corey Conners inför söndagens slutvarv av Valspar Championship.
När söndagen summeras är det just delad tvåa han slutar. Vann gjorde Paul Casey och Tiger Woods hade inte riktigt samma fina spel som han visade under fredagen och lördagen.

På Innisbrook Resort gjorde han två birdies, en bogey och resten par. Totalt slutade han –9. Anledningen till att fler birdies uteblev var hans spel in mot greenerna.
– Jag kände mig bekväm där ute men jag var inte så skarp med järnen. Jag var därför tvungen att vara lite konservativ in mot greenerna och inte gå så hårt på flaggorna, sa Woods efteråt.
– Jag försökte se till att jag skulle ha bra nummer in till flaggan men det var en sådan dag då jag fick slå många halvslag.

På hål 17 satte dock Tiger Woods en lång putt som gjorde att han på det sista hålet hade chansen att fixa ett särspel.


Väl där blev det ett par och trots att det inte blev en seger är Tiger Woods nöjd med resultatet och var hans spel är bara fyra tävlingar in för året och senaste comebacken.
– Jag var bättre än vad jag var under Honda Classic (Tiger Woods slutade delad tolva).
– I dag var jag inte tillräckligt vass men hade ändå chansen att vinna. Hade jag satt lite fler puttar hade det här varit en helt annan historia. 

Tiger Woods meddelade också att måndagen tillbringas helt utan golfklubbor för att vila ryggen och att han efter det gör sig redo för att delta i Arnold Palmer Invitational, en tävling han vunnit många gånger tidigare.
– Det ska bli kul för mig att komma tillbaka dit.

Här är toppen av ledartavlan:

”Jag kände mig bekväm”
Scroll to Top