World Golf Championships-Mexico Championship – Round Two

Tournytt

Sharma lever sin dröm

Möter sina teveidoler – och leder

Text: Martin Strömberg • 2018-03-03

Han är yngst i fältet med sina 21 år och möjligen också minst erfaren.

Men i golf spelar sådant ibland mindre roll.

Så sent som för ett år sedan satt Shubhankar Sharma från Indien och tittade på WGC-tävlingar på sin teve. Han spelade på Asientouren och var inte sådär värst framgångsrik, visserligen ung, men han kunde inte drömma om att han inom kort skulle spela med sina idoler, och dessutom leda.

Han träffade 17 greener andra dagen och var bara i trubbel en gång då han tvingades rädda par från bunkern på åttonde hålet.

– Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, förklarade Sharma efter sin 65:a andra dagen.

Han stod bredvid Jordan Spieth och Dustin Johnson på rangen, två av de spelare han beundrar mest.

– De sa faktiskt hej till mig. vilket var ganska coolt, sa Sharma.

Han blev proffs när han var 16 år men har egentligen inte haft några stora framgångar innan han plötsligt sköt 61 slag i Joburg Open tredje ronden, en tävling som han sedan vann. Innan dess hade han aldrig vunnit på någon stor tour.

 

 

 

Shubhankar Sharmar alla

Han vann sedan också i Malaysia i början av februari efter en avslutande 62:a.

– Det har gått väldigt fort senaste tiden men jag har arbetat hårt hela livet för att komma hit. Man måste ha höga förväntningar på sig själv om man ska spela på den här nivån men jag försöker verkligen att vara nollställd varenda rond och bara tänka positivt och slappna av.

Och nu är han rankad 75:a i världen. En topplacering den här veckan skulle kunna ta honom in i nästa WGC-tävling i Texas om tre veckor och han har fortfarande en liten möjlighet att uppfylla en annan stor dröm detta året. Att få spela Masters på Augusta National.

– Mitt slutmål är naturligtvis att spela på PGA-touren och bara att få vara här den här veckan är stort för mig, sa Sharma efter ronden.

Han kan bli den blott andra spelaren att vinna i sin första WGC-start, efter Russell Knox, som vann HSBC i Shanghai 2015.

Sharma lever sin dröm

Text: Martin Strömberg • 2018-03-03
TournyttDustin JohnsonJordan SpiethPGA TourShubhankar SharmaTournyttWGC
Scroll to Top