The Masters – Round One

Tournytt

”På Augusta måste du inte putta så bra”

Trots att Rory McIlroy har dålig form på greenerna hävdar han att chansen att vinna The Masters på Augusta National är stor.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-01

Forne världsettan Rory McIlroy är nu rankad tia i världen. Resultaten har inte varit vad supportrar vant sig vid och mycket beror på hans sviktande form på greenerna.

Men nordirländaren hävdar att puttningen är bra nog för att vinna The Masters – och därmed fullborda sin career Grand Slam.
– På Augusta måste du inte putta så bra. Du får dock inte slösa bort några slag. Alltså inga treputtar och sätta allt inom fem fot, säger McIlroy till BBC Sports.
– Jag känner mig redo för Augusta. Jag kan den banan utan och innan.

Rory: "Jag blir alltid nervös på första tee"

Senast Rory McIlroy vann en tävling var i september 2016, då han tog hem tourfinalen på PGA Tour. Året 2018 har dock startat lovande med två topp tre-placeringar i Abu Dhabi och Dubai. Efter det har en 20:e plats i Genesis Open på Riviera varit hans högsta placering.

Det här har gjort att fyrfaldige majorvinnaren tillbringat de senaste veckorna med sin putting-tränare Phil Kenyon för att försöka förbättra vad som anses vara hans svagaste del i spelet.

TV: McIlroy träffar flaggan från 200 meter

Att Augustas greener anses vara bland de svåraste i världen är inget som skrämmer McIlroy.
– Du måste inte sätta varje fyrmetersputt. Du måste vara effektiv dock och inte slösa bort slagen.
– Hastigheten är viktigast och att få de långa puttarna nära hål. Jag känenr att jag börjar bli bättre på det och det är extra viktigt på Augusta National eftersom det är så mycket lutning och olika sluttningar att se och lista ut.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-01
TournyttEuropean TourPGA TourRory McIlroyTournyttUS Masters
Scroll to Top