Tournytt

77 platser uppåt på världsrankingen för Bubba

Efter triumfen på PGA Tour tog Bubba Watson ett rejält kliv på världsrankingen.

Text: CM Hellsten • 2018-02-19 Uppdaterad 2019-12-12

Bubba Watson har haft en tung tid på banan där han till och med övervägt att sluta spela golf.
På söndagen vände det.
Han vann Genesis Open på Riviera Country Club och tog sin första seger på två år på PGA Tour.

Nöjd Norén 16:e

Inför turneringen återfanns Bubba Watson på plats 117 på världsrankingen.
Efter triumfen, som var hans tionde, är amerikanen nu nummer 40 – 77 platser uppåt.
Henrik Stenson backar en placering och är 13:e.
Alex Norén är kvar på plats 16.

Så här ser världstoppen ut:

Klicka på bilden för att komma till världsrankingen.

När European Tour återvände till Mellanöstern och arrangerade NBO Oman Open på Al Mouj Golf i Muscat så blev Alexander Björk bäste svensk med en delad 12:e plats.
På världsrankingen klättrar Alexander Björk tre placeringar och närmar sig topp-100.

”En bana som passar mitt öga”

Blixt försov sig

Marcus Kinhult, slutade ett slag bakom Björk, och avancerar sju platser.
På PGA Tour klarade Jonas Blixt sin första kvalgräns för året och slutade delad 41:a i Genesis Open.
Värmlänningen lyfter 22 platser på världsrankingen.

Så här ser svensktoppen ut:

Anna Nordqvist gör sin säsongspremiär först den här veckan. Hon är dock kvar som världsfemma på Rolex Rankings.

Madelene Sagström blev bästa svenska i Australian Open. Hon klättrar sex platser på världsrankingen.
I samma tävling slog Jenny Haglund till med hole-in-one och belönades med en helt ny bil.