Waste Management Phoenix Open – Final Round

Tournytt

Woodland vinnare igen

Tog hem Waste Management efter särspel

Text: Martin Strömberg • 2018-02-05 Uppdaterad 2019-12-12

Inför sista ronden av Waste Management Phoenix Open talades det om Rickie Fowler och Jon Rahm.

Möjligen att Bryson DeChambeau eller Phil Mickelson skulle kunna utmana.

Men, som så ofta förr, blev ekvationens lösning en helt annan.

Gary Woodland – som inte vunnit sedan 2013 – kliver in på Scottsdale sista dagen, trycker i fem snabba birdies och glider ifrån fältet.

Han blir visserligen så småningom inhämtad av Chez Reavie via två sena birdies men i särspelet avgjorde Woodland direkt.

– Det har varit fem långa, tuffa år och jag har inte lyckats sätta ihop fyra bra ronder på länge. Jag har inte lyckats leva upp till mina egna och andras förväntningar utan underpresterat av olika anledningar, sa en lycklig Gary Woodland.

Han gick avslutningsronden på 64 slag efter att ha gjort hela nio birdies men nyckelslaget var ändå förmodligen en nerförschipp från ruffen för par från tio meter på det sjätte hålet.

En bogey där hade bromsat den fina starten.

– Jag har lagt ner mycket jobb tillsammans med Butch (Harmon) och det har känts på gång ett tag, jag har spelat bra. Men det är svårt att spela fyra ronder men det gjorde jag den här veckan.

Phil Mickelson var två slag efter inför sista hålet och hade med facit i hand behövt en eagle för särspel. Men han strulade till det å det grövsta på det ganska beskedliga avslutningshålet och avslutade med en dubbelbogey för en delad femteplats.

Svenske Alex Norén fick aldrig igång något sista ronden men höll ihop scoren bra och hans avslutande 70-rond räckte till en delad 21:a plats, åtta slag bakom Woodland.

Woodland vinnare igen

Text: Martin Strömberg • 2018-02-05
TournyttAlexander NorenChez ReavieGary WoodlandPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top