Tournytt

Kollegornas hyllning till Norén

Efter framgångarna i USA hyllas Alex Norén av sina tourkollegor.

CM Hellsten • 2018-02-05

I sin första tävling som officiell PGA Tour-medlem pressade Alex Norén majorvinnaren Jason Day i ett särspel på Torrey Pines.
Efter förlusten i måndagens Farmers Insurance Open åkte Alex Norén från San Diego i Kalifornien till Arizona för att spela Phoenix Open.
Där var svensken fem slag från täten inför söndagens avslutning. Det blev till slut en 21:a plats.

Norén: ”Jag ångrar inte andraslaget”

Under veckan på TPC Scottsdale pratade Golfweek med några tourkollegorna som uttalade sig om Alex Norén:
– Han är hela paketet – det långa spelet är väldigt solitt, närspelet är fantastiskt och han är förmodligen en av de bästa puttarna i Europa. Trots det är han inte så känd i USA – ännu. Jag blir inte förvånad om han vinner i staterna det här året, säger Francesco Molinari till sajten.  

När Alex Norén studerade vid Oklahoma State University var Hunter Mahan en av studiekompisarna.
– Alex var den perfekta lagkamraten. Han satte en hög standard med sitt hårda arbete och pushade oss andra spelare. Han var nästan alltid först till gymmet eller rangen på morgonen och den siste som gick därifrån. Attityden har alltid varit hans främsta tillgång, säger Hunter Mahan till Golfweek.

TV: Noréns önskan: Mer drag i drivern!

Inför 2018 hade Alex Norén bara spelat fyra tävlingar på PGA Tour utöver majors och WGC.
Efter placeringarna 2 och d21 blir Genesis Open på Riviera Country Club i Los Angeles-förorten Pacific Palisades 15-18 februari Alex Noréns tredje tävling för i år.
– Jag har väntat på den här möjligheten att kunna spela på båda tourerna. Jag är glad över hur jag startat, säger Alex Norén till Golfweek.

Scroll to Top