5de41e7752f7e

Nya golfmagasinet sänds på svenskgolf.se/wp

Har du saknat ett aktuellt featuremagasin på svenskgolf.se/wp inför de allra största tävlingarna? Nu kommer Klubbhuset. Premiär tisdagen 23 januari.

Text: Svensk Golf • 2018-01-22 Uppdaterad 2019-12-12

Klubbhuset är namnet på det golfmagasin som Viasat Golf kommer att producera inför de största och mest intressanta tävlingarna 2018.
Viasat Golf äger sändningsrättigheterna till majors, WGC-tävlingarna, European Tour samt LPGA Tour.

Golfmagasinet Klubbhuset kommer att bjuda intressanta gäster till studion och ta med tittarna till den aktuella spelplatsen och förmedla intervjuer med stjärnspelarna. De utsända experterna kommer att leverera de senaste nyheterna inför tävlingen och bjuda på tips om hur banan ska spelas.
Varje avsnitt av Klubbhuset kommer att sändas på svenskgolf.se/wp.

CM Hellsten är redaktör för svenskgolf.se/wp:
– På svenskgolf.se/wp ser vi ett väldigt stort intresse för tävlingsgolf och att läsarna gärna vill ta del av rörligt material. Vi har redan i dag många artiklar som innehåller korta klipp med höjdpunkter och läckra slag från tävlingar, men känner att det funnits ett tomrum på sajten när det handlar om ett aktuellt featuremagasin om tävlingsgolf. Den luckan fyller vi nu i och med det exklusiva samarbetet med Viasat Golf kring Klubbhuset.
– Det här ligger i linje med vår strategi att ständigt utveckla svenskgolf.se/wp och ge läsarna ännu högre kvalitet.
– svenskgolf.se/wp och Viasat Golf känns som den perfekta tvåbollen.

Per Nunstedt är chef på MTG Sport:

Varför har MTG Sport bestämt sig för att producera ett golfmagasin?
– Vi går in i ett oerhört spännande golfår med svenska världsstjärnor på både herr- och damsidan med, i våra kanaler, 3 majors för herrarna och 5 stycken på damsidan, dessutom kryddat med en Ryder Cup till hösten. Vi tycker också att den här formen av golfmagasin har saknats. Viasat Golf och Viaplay har mycket material från Golf Channel men det här är en ny möjlighet att sätta vår egen prägel i magasinsform. 

Vad kommer tittarna att få se i magasinet Klubbhuset?
– För oss handlar det mycket om att fylla tomrummet som finns mellan tävlingarna. Våra kommentatorer och experter har så mycket mer att dela med sig av utanför själva refererandet, så det här är en lysande möjlighet att bredda och förstärka vår bevakning än mer. Våra stora och internationella golfstjärnor hörs och ses för lite, vi vill att publiken ska lära känna dem ännu bättre. Programmet leds av den gamle Svensk Golf-chefredaktören Tobias Bergman som numera är en uppskattad kommentator på vår redaktion.

Hur ser du på samarbetet mellan Viasat Golf och svenskgolf.se/wp?
– Det är vi och Svensk Golf som historiskt under en lång tid varit de två stora förmedlarna av golf. För vår del är det givetvis väldigt trevligt att nå ut än mer brett med golfinnehållet. När vi väl gör den här satsningen så känns det 100procentigt att göra det just tillsammans, det är den självklara partnern i de här sammanhangen. 

Programledare för Klubbhuset är Tobias Bergman. Under det första avsnittet kommer Peter Hedblom att rapportera från Emirates Golf Club där European Tour-tävlingen Dubai Desert Classic arrangeras 25-28 januari.

Här är fler programpunkter i Klubbhuset:

• Anders Sjöstrand kommer att lista fjolårssäongens bästa golfslag på European Tour. 

Vem är Alexander Björk? Intervju med fjolårets succérookie. 

Carin Koch är ny expertkommentator på Viasat Golf.

• Inför premiären av LPGA Tour: Vilka tjejer kommer dominera? Carin Koch tippar. Dessutom intervju med svenska Solheim Cup-spelaren Madelene Sagström.

Slutordet levererar Göran Zachrisson och det handlar om European Tour i Dubai.

Premiäravsnittet sänds tisdagen 23 januari. 


Text: Svensk Golf • 2018-01-22
TournyttTournytt
Rulla till toppen