Abu Dhabi HSBC Golf Championship – Previews

Tournytt

Beef: ”Jag drack nog ett par öl för mycket”

Andrew "Beef" Johnston har en seriösare inställning till golfen 2018. Och efter en tävling har han redan gjort det bättre än han gjorde under hela 2017.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-22 Uppdaterad 2019-12-12

Andrew “Beef” Johnston har startat årets säsong. I Abu Dhabi slutade den karismatiske engelsmannen delad nia tillsammans med bland annat världsettan Dustin Johnson.

Det är tio placeringar högre än han någonsin slutade 2017 – året efter sitt genombrott.

Under 2017 spelade Johnston på både PGA Tour och European Tour vilket han menar var en av anledningarna till ett sämre resultat. Men det största problemet var inte själva golfen, utan allt runtomkring.
– Jag är en social person. Om jag går ut med vänner eller blir bjuden till något dricker jag gärna en öl. Men jag drack nog ett par öl för mycket, om jag ska vara ärlig, sa “Beef” Johnston till Golf Channel.
– Det syntes på min golf. Och när jag ser tillbaka på året är jag besviken. Jag vill ändra på det nu och ha ett bra år.

"Beef" kastade klubban �� vägrade ta tillbaka den


TV: Hemma hos – Andrew "Beef" Johnston

När Andrew Johnston vann sin enda titel på European Tour, Open de España, meddelade han i segerintervjun att han efteråt skulle åka hem till sin mamma och bli väldigt full. Det var starten på 1,5 år av hyllningar till engelsmannens inställning till träning.

Men det blev lite för mycket av det goda.
– Förra året var galet. Jag blev distraherad. Och jag visste inte om det förrän säsongen var över och jag skulle summera mina resultat.
– Jag brände ljuset från båda sidorna samtidigt. Jag sa till mig själv att jag “måste hålla mig lugn och vara mer disciplinerad och jobba hårt”, sa engelsmannen.

Efter en start 2018 ser det ut som att det ger resultat. 


Text: Jesper Johansson • 2018-01-22
TournyttAndrew JohnstonEuropean TourTournytt
Scroll to Top