Abu Dhabi HSBC Golf Championship – Day Two

Tournytt

Thomas Pieters leder i Abu Dhabi

En tidig start under fredagen innebar perfekta förhållanden för Thomas Pieters. Och belgaren tog vara på chansen.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-19 Uppdaterad 2019-12-12

Tidigt under fredagen spelade Thomas Pieters andra rundan av årets upplaga av Abu Dhabi HSBC Championship på Abu Dhabi GC.

Och den tidiga starten innebar perfekta förhållanden.
Förutom att han spelade på greener utan spikmärken och annat som kan göra att bollen tar oväntade vändningar var också vädret optimalt.
– Det är perfekt väder. Det blåser ingenting alls. Det var skönt där ute och det var viktigt att ta vara på chansen, sa Pieters till European Tour efter sin runda.

TV: Driverfesten på första tee

Och just att ta vara på chanserna var vad den långtslående belgaren gjorde.

Med sju birdies och elva par klättrade han rejält på ledartavlan under fredagen och är nu i ensam ledning, –12. Ett slag bakom honom är Jorge Campillo.
– Jag har spelat bra här tidigare och den här banan passar mig och mitt spel. Vi slår driver här så fort vi har chansen och det gör att vi kan gå för flaggorna på ganska många hål då det bara är en wedge kvar, sa Pieters.


Stjärnor som Tommy Fleetwood, Dustin Johnson och Rory McIlroy skuggar belgaren. Men bästa svenskarna, Henrik Stenson och Kristoffer Broberg, har en del att göra för att slåss om titeln i veckans tävling.

De båda är sex under par efter de två första varven.

Här är toppen av ledartavlan:

Kvalgränsen för veckan drogs vid 142 slag, –2. Två svenskar, Peter Hanson och Alexander Björk, lyckades inte ta sig till rätt sida utan slutade på 143 slag, –1, efter två varv.

Här är alla svenskars resultat:

Thomas Pieters leder i Abu Dhabi

Text: Jesper Johansson • 2018-01-19
TournyttEuropean TourHenrik StensonKristoffer BrobergThomas PietersTournytt
Scroll to Top