Shriners Hospitals For Children Open – Round One

Tournytt

Donald tillbaka efter misstänkt smärta i bröstet

Luke Donald var tvungen att stå över sin sista tävling 2017 på grund av smärtor i bröstet. Nu är han tillbaka på PGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-11

I november skulle Luke Donald delta i RSM Classic men var tvungen att ställa in sin sista tävling för året då han lades in på sjukhus. Engelsmannen hade bröstsmärtor men fick lämna sjukhuset efter sex timmar.
– Läkarna tror att det var en influensa jag fått av mina barn som visade sig som ett hjärtfel. Allt visade sig vara normalt. Läkarna berättade till och med att mitt hjärta såg ungt ut för min ålder, sa Luke Donald inför veckans Sony Open på Hawaii.

Sedan Donald fick lämna sjukhussängen har han inte haft något problem och i efterhand menar han att en start i RSM Classic hade varit bra för honom. Men läkarna gav honom dock inte möjligheten att starta i tävlingen.
– Doktorn tyckte det var obekvämt att släppa ut mig för att spela och han ville att jag skulle ta det lugnt och genomgå en ordentlig undersökning.
– Det var dålig timing då jag hade smärtorna på torsdag morgon. Hade det skett under onsdagen hade jag spelat turneringen.


Text: Jesper Johansson • 2018-01-11
TournyttLuke DonaldPGA TourTournytt
Scroll to Top