2018 Indonesian Masters – Day 4

Eagle på tävlingens 72:a hål säkrade Masters-biljett

Kiradech Aphibarnrat gjorde en eagle på det sitt sista hål i Indonesian Masters och säkrade därmed en plats till The Masters 2018.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-18 Uppdaterad 2019-12-12

När året är över och den sista världsrankingen registreras får världens 50 högst rankade golfare en biljett till The Masters på Augusta National i april.

Den här gränsen gör att flera spelare i helgen tog sig till Indonesien för att delta i Indonesian Masters. Brandt Snedeker var en av dem. Men amerikanen avbröt tävlingen efter två varv och missar därför den magiska gränsen.

En spelare som därmed kommer att sluta på rätt sida gränsen är Kiradech Aphibarnrat.
Thailändaren är på måndagen på plats 51 men med två rankingar kvar kommer hans tourkollegor Peter Uhlein och Satoshi Kodaira att tappa, vilket ger plats för Aphibarnrat och Yusako Miyazato, enligt Golf Digest.

Kiradech Aphibarnrat tog sig till rätt sida gränsen med en fin avslutning i Indonesien.
Under söndagen spelade han hål 18 vid två tillfällen på grund av förseningar i schemat. Första varvet slog han det här inspelet för eagle:

Under det andra varvet var han tvungen att göra en eagle för att ta sig tillräckligt högt på rankingen. Det här var thailändaren medveten om och gick för green på två slag. Sedan puttade han för eagle och säkrade därmed en femteplats i Indonesien.

Här är toppen av världsrankingen:

 

Eagle på tävlingens 72:a hål säkrade Masters-biljett

Här är platserna runt 50-strecket:

Eagle på tävlingens 72:a hål säkrade Masters-biljett

För svensk del gjorde Daniel Chopra ett rejält kliv och klättrade hela 201 platser, från 1043 till 842. Detta efter en delad 13:e plats i Indonesien.

Här är svensktoppen:

Eagle på tävlingens 72:a hål säkrade Masters-biljett
Klicka på bilden för att se alla svenskars ranking.

På damsidan har ingen tävling spelats och därför har inga stora förändringar skett. Faktum är att toppen är precis som tidigare.
Men på svensktoppen sker det en del mindre förändringar:

Eagle på tävlingens 72:a hål säkrade Masters-biljett

Text: Jesper Johansson • 2017-12-18
TournyttAsian TourDaniel ChopraKiradech AphibarnratTournytt
Rulla till toppen