5de42561a2683

Nordqvist värd för ny tourtävling

Anna Nordqvist kommer att stå som värd för en proffstävling 2018.

Text: CM Hellsten • 2017-11-23 Uppdaterad 2019-12-12

svenskgolf.se/wp skrev tidigare om att Västerås GK ska arrangera en tävling på Ladies European Tour Access Series från och med nästa år.

Stortävling till Västerås i sommar

Nu är det klart att majorvinnaren och världssjuan Anna Nordqvist kommer att stå som värd för evenemanget på LETAS.
9-11 augusti 2018 spelas urpremiären av Anna Nordqvist Västerås Open som kommer tillbaka på tourschemat även 2019 och 2020.
Prissumman är 35 000 euro.
– Det är en stor ära att få vara värdinna och sätta mitt namn på en ny damtävling i Sverige. Det är fantastiskt kul att Västerås GK tagit initiativ tillsammans med sponsorer och Svenska Golfförbundet att stödja damgolfen och skapa möjligheter för duktiga tjejer att spela en proffstävling på hemmaplan. Det är otroligt värdefullt. Jag har varit i deras skor för några år sedan och utan liknande möjligheter hade jag inte nått dit jag är idag. Jag hoppas att vi tillsammans kan utveckla damgolfen och ge fler chansen att bli framgångsrika, säger Anna Nordqvist.

Anna Nordqvist kan vinna Jerringpriset

Anna Nordqvist är en av kandidaterna till Sveriges Radios Jerringpriset.
Så här kommenterar Svenska Golfförbundet nyheten om Anna Nordqvist Västerås Open:
– En internationell tävling på svensk mark med vår bästa damspelare som värd är mycket kul och inspirerande för unga spelare som vill satsa på golf. Internationell matchning på hemmaplan och Anna Nordqvists engagemang i tävlingen kommer tillsammans bidra till att fler svenska tjejer kan ta nästa steg mot de bästa tourerna och världstoppen, helt i linje med förbundets satsning, säger förbundskaptenen Katarina Vangdal.

1.400 starter när Västerås GK bjuder på golfvecka

Så här säger Västerås GK:s ordförande Mats Bengtsson:
– SGF satsar på ett långsiktigt jämställdhetsarbete och då Västerås GK (VGK) delar förbundets vision blir tävlingen ett led i arbetet med att uppmuntra kvinnor i Västmanland att spela golf. Svensk golf på juniorsidan är framgångsrikare än någonsin och saknar motstycke i svensk golfhistoria. Därför vill vi bidra till att den positiva utvecklingen fortsätter, säger klubbens ordförande Mats Bengtsson.


Text: CM Hellsten • 2017-11-23
TournyttAnna NordqvistLETASTournyttVästerås GK
Rulla till toppen