Andalucia Valderrama Masters – Day Four

Tournytt

Viva, Garcia!

Spanjoren starkast på Valderrama

Text: Martin Strömberg • 2017-10-22

Sista ronden av Andalucia Valderrama Masters utvecklades till en ren match mellan hemmafavoriten och värden, Sergio Garcia och holländaren, Joost Luiten.

Garcia var före nästan hela vägen men två fina birdies på 13 och 15 av Luiten gjorde att de var helt lika i det skedet.

Det som i efterhand avgjorde var när holländaren treputtade 16:e hålet, och när hans birdieputt på sista hålet senare högg i högerkanten och ut, kunde Garcia tvåputta för segern.

Vid inspelet till sista hålet såg Garcia ut att halka rejält men hans wedge hittade ändå green.

För första gången i sin karriär lyckades därmed Garcia nå tre segrar under en och samma säsong. Han vann ju som bekant sin första major på Augusta i våras och tog dessutom hem Dubai Desert Classic redan i februari.

– Det känns otroligt. Joost spelade verkligen otroligt bra och vägrade släppa taget så det blev en riktigt bra match, sa Garcia efter segern

 

På nionde hålet rullade Garcia i en birdie från ruffkanten vid sidan av green med hjälp av en metalwood och spanjoren förklarade segern med tålamod och en lite defensiv strategi som nycklarna på Valderrama.

– Man får acceptera att allt inte går perfekt på en så svår bana som Valderrama utan man måste behålla tålamodet och tänka positivt hela tiden.

Segern lyfte Garcia till en andraplats på Race to Dubai efter engelsmannen Tommy Fleetwood.

Bäste svensk blev Peter Hanson som slutade på en delad tolfteplats, elva slag bakom Garcia.

Viva, Garcia!

Text: Martin Strömberg • 2017-10-22
TournyttEuropean TourJoost LuitenPeter HansonSergio GarciaTournytt
Scroll to Top