Tournytt

Furyk vill att hans lag spelar i Frankrike – innan Ryder Cup

Ryder Cup spelas i Paris 2018 och USA:s kapten, Jim Furyk, vill att spelarna besöker Le Golf National långt innan bataljen mellan Europa och USA.

Jesper Johansson • 2017-10-19

Sedan 1991 har Le Golf National varit värd för en European Tour-tävling. Nästa år spelas Ryder Cup på banan och därmed har kanske Europas lag en fördel. Det här är något det amerikanska lagets kapten, Jim Furyk, är medveten om och nu hoppas han att USA:s spelare ska testa banan innan drabbningen.

French Open spelas tre veckor före The Open och samtidigt spelas The National på PGA Tour. Nu hoppas Furyk att spelarna antingen deltar i den tävlingen – eller spelar den på sin fritid.
Problemet?
Det krävs en flygning över Atlanten.
– Vi har många spelare som umgås på fritiden och jag skulle älska att se dem göra resan till Paris antingen innan eller efter The Open, sa han på en presskonferens under tisdagen.

Slår ut från Eiffeltornet

Furyk meddelade också att han hoppas att de 20 bästa amerikanerna gör resan, då det slutgiltiga laget inte på långa vägar är klart i början av juni. Framför allt kan det vara en resa värd att göra för spelarna som inte är självskrivna i laget, menar kaptenen.
– Jag kommer att bjuda dit en hel del spelare och jag hoppas att några åker över havet så att jag kan se dem spela på Le Golf National.

USA har inte vunnit Ryder Cup i Europa sedan 1993, året då spelare som Jordan Spieth, Justin Thomas och Xander Schauffele föddes.
– Vi har 25 år av historia att besegra. Med det sagt, jag kommer ha mycket talang i mitt lag och jag ser fram emot att se hur de hanterar uppgiften. Europa har hanterat bortamatcherna betydligt bättre än oss de senaste 25 åren.

Sedan 1993 har Europa vunnit tre bortamatcher och förlorat lika många. USA har fem raka förluster.

Scroll to Top