Italian Open – Day Four

Tournytt

Hatton vinnare efter otrolig avslutning

Tyrrell Hatton tog hem Italian Open efter en dramatisk avslutning.

Text: Jesper Johansson • 2017-10-15 Uppdaterad 2019-12-12

Det krävdes en birdie på veckans 72:a hål för att Tyrrell Hatton skulle vinna Italian Open.
Efter ett utslag mitt i fairway och ett inspel fyra meter från hål visste han vad som krävdes. Den avgörande putten slog han stensäkert ned i hål och målgester gjordes.
Efteråt var han, förstås, överlycklig:
– När jag stod över bollen var jag väldigt nervös. Mina händer och knän skakade. Men samtidigt är det den känslan man vill ha, då det innebär att det betyder något. När den gick i blev jag väldigt glad.


Under söndagen startade Tyrrell Hattons runda trögt. Efter nio hål var han bara ett under par och de andra spelarna runtomkring såg ut att springa iväg med titelchansen. Men sedan kom baknian.
Med fyra raka birdies från hål 12 till 15 fick engelsmannen vittring och var återigen i delad ledning. Sedan avgjorde han alltså på hål 18.
– Det var en väldigt lång kamp mot mig själv. Jag hade en dålig förstania och visste att många skulle göra birdies. Jag kämpade med mig själv för att ha tålamod. Min caddie var lysande i dag och sa att resultaten kommer att komma, de gjorde det och jag är väldigt glad.
– Min putter blev stekhet sista nio och det var vad som bärgade d en här segern till slut, sa en överlycklig Hatton. 

Bäste svensk i tävlingen blev Robert Karlsson. Veteranen gick under söndagen runt på 67 slag, fyra under par, vilket resulterade i att han slutade delad 32, –11.

Här är alla svenska resultat:

Hatton vinnare efter otrolig avslutning

Och här är toppen av leaderboarden:

Hatton vinnare efter otrolig avslutning

Text: Jesper Johansson • 2017-10-15
TournyttEuropean TourTournyttTyrrell Hatton
Scroll to Top