2016 Ryder Cup – Singles Matches

Tournytt

Mickelsons säsongsmål: Vinna Ryder Cup

Det är ett år kvar till Ryder Cup men redan nu siktar Phil Mickelson på att ta en plats i laget.

Text: Jesper Johansson • 2017-10-05 Uppdaterad 2019-12-12

Presidents Cup har knappt spelats klart och 47-årige Phil Mickelson längtar redan till nästa lagtävling.

Ryder Cup spelas på Le Golf National hösten 2018 och amerikanen hoppas ta en plats för att slutföra en av få saker han inte lyckats med under karriären.

Med 42 proffssegrar, varav fem majors, kan man tänka att han inte har mycket mer att spela för – men en US Open-seger för en career grand slam har han kvar. Dessutom är det en sak inom lagtävlingarna han aldrig lyckats med.

Phil Mickelson har aldrig vunnit Ryder Cup när tävlingen spelas i Europa.

 

I Frankrike tror han sig dock ha en stor chans att lyckas med den bedriften.
– Om man ser till kamratandan hos de yngre spelarna och hur de hjälper varandra, även utanför lagtävlingarna… De supportar varandra även fast de älskar att vinna, besegra sin kompisar och så. Det leder till en väldigt positiv energi i laget som jag tror kommer hjälpa oss, säger Phil Mickelson inför veckans SafeWay Open.

Bland världens bästa spelare hittar vi vännerna Rickie Fowler, Jordan Spieth och Justin Thomas. På banan är de svurna fiender, men på deras lediga tid umgås de gärna som vilket kompisgäng som helst. Den egenskapen är vad Phil Mickelson tror kommer leda till en amerikansk seger på Le Golf National.
– De har skapat en solid grund för det amerikanska laget, säger Mickelson.

I årets Presidents Cup fick Phil Mickelson en plats i laget via kaptenen Steve Strickers wild cards. Jim Furyk är kapten i Ryder Cup och Lefty behöver ha en betydligt bättre säsong om han inte ska behöva en liknande inbjudan till resan över Atlanten.

Jakten på en av de tolv platserna i laget startar i dag, torsdag. En ny säsong av PGA Tour startar med SafeWay Open och vänsterspelaren är med i startfältet.


Text: Jesper Johansson • 2017-10-05
TournyttPGA TourPhil MickelsonRyder CupTournytt
Scroll to Top