Anna Nordqvist på Största Tjejlägret

Tournytt

Moderklubbens chef: ”Det är Annas största talang”

Drömmer du om att sänka dina scorer eller kanske till och med vinna en major? Här kommer ett tips från en som varit med. Torgny Larsson har följt Anna Nordqvist sedan hon startade karriären och berättar vad som utmärkte henne under junioråren.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-18 Uppdaterad 2019-12-12

Torgny Larsson är klubbchef på Anna Nordqvists moderklubb, Torshälla GK. Under söndagen hade han inte tid att se hela golfrundan från Evian Championship, men han lyckades se den sista putten i särspelet och Anna Nordqvists glädje.
– Jag har varit med så länge på Torshälla GK att jag följt Anna Nordqvist från början. Man känner en enorm stolthet när hon lyckas. Vi har väldigt stolta medlemmar en dag som denna, säger Larsson till svenskgolf.se/wp.
– Det häftigaste är att man kan gå hela vägen från en liten landsortsklubb till att vinna majors. Det är verkligen jättekul och inspirerar väldigt många i vårt område. 

Nordqvist vann Evian

Anna Nordqvist vann sin första majortävling redan 2009 och är sedan länge hedersmedlem på Torshälla GK. Än så länge är inget firande inplanerat men Torgny Larsson hoppas kunna göra något med stjärnan senare under året. Så länge passar han på att se tillbaka på Anna Nordqvists ungdomsår – och vad som gjorde henne till den stjärna hon är i dag.
– Hon var väldigt professionell i tidig ålder. Det var som utmärkte henne. På den tiden hade vi många duktiga juniorer på klubben och hon var den som hade tydligast struktur i sin träning.
– Om hon hade ett träningspass schemalagt var det vad hon gjorde till 100 procent. När de andra kanske klev ut och spelade nio hål stod hon kvar och nötte.

TV: Slagen som säkrade Nordqvists majorseger

Vad är Anna Nordqvists största talang?
– Hennes största talang är att hon orkar träna. Hon är oerhört professionell i allt hon gör och hade tidigt en tydlig struktur, säger Torgny Larsson.

Häng med på en flygtur över Anna Nordqvists moderklubb Torshälla GK: 

ÅSGÅRD: Nordqvists enorma kämpaglöd gav utdelning


Text: Jesper Johansson • 2017-09-18
TournyttAnna NordqvistEvian ChampionshipTorshälla GKTournytt
Scroll to Top