D+D REAL Czech Masters – Day One

Tournytt

Widegrens succéstart på ET: “Jag har hittat ett bra flow”

Vägen mot Ryder Cup inleds i D+D Real Czech Masters. Pontus Widegren har fått en drömstart i tävlingen.

Text: CM Hellsten • 2017-08-31 Uppdaterad 2019-12-12

28 september 2018 startar Ryder Cup mellan Europa och USA på Le Golf National i den franska huvudstaden.
De europeiska spelarna som vill vara med i Paris kan från och med den här veckan börja samla rankingpoäng för att ta en plats i laget.
Tävlingen D+D Real Czech Masters är därför extra intressant.

Nu börjar jakten på Europas Ryder Cup-platser

Pontus Widegren fick en drömstart på torsdagen. Han noterade sex birdies och en bogey för 67 slag (-5) på Albatross Golf Resort utanför Prag.
Ronden tog Danderydssonen till en delad andraplats på en tidig resultattavla – ett slag från täten.
– Jag är glad att komma in -5 efter en något trög start första tre. Jag spelade stabilt och tog vara på mina chanser. Kändes skönt att puttningen lossnade efter att ha haft lite svårt på greenerna inför dagen, säger Pontus Widegren till svenskgolf.se/wp.

Hur ser du på fortsättningen?
– Positivt. Jag har hittat ett bra flow och önskar hålla i det över så mycket av veckan som möjligt. Jag gillar banan och den är i kanonfint skick. Hoppas bara att vädret inte blir för taskigt i morgon.

26-åringen har den här säsongen varvat ET med Challenge Tour – det har blivit tolv respektive sju tävlingar.
I söndags blev det en delad 23:e plats i Made in Denmark och veckan innan slutade han delad 25:a i Norges CT-tävling.
På Race to Dubai återfinns Pontus Widegren på plats 180 och han är 79:a på CT-rankingen.

Oscar Lengdén inledde Made in Denmark med en 65-rond förra torsdagen.
I D+D Real Czech Masters öppnade han med 68 (-4) och kom in på en delad sjätteplats – ett slag bakom Pontus Widegren.

Europas vice-kapten Robert Karlsson, som på vägen till Tjeckien lanserade sin nya bok, fick en tung start – 76 (+4).