5de432e17b3ac

Tournytt

KRÖNIKA: Iceman glödhet inför slutspelet

Imponerande av flera olika orsaker

Text: Martin Strömberg • 2017-08-21 Uppdaterad 2019-12-12

Knappt hann man slappna av efter Solheim Cup-singlarna innan Henrik Stenson rockade loss på Sedgefield CC i Greensboro med ett härligt avslutande birdierace. 

22 under par brukar räcka en bit och att dra i en 64:a för seger sista ronden är det inte alla som löser.

Avslutning var av det svettigare slaget och det var ett tag sedan man såg den där självklarheten i Henrik Stensons spel och kroppsspråk.

Visst syntes det att han var lite pressad på slutet. Ollie Schniederjans jagade vilt sin första seger på PGA-touren (det dröjer nog inte så värst länge till) och lite torr i munnen var Stenson nog inför sista puttarna, konstigt vore det annars.

Det var förmodligen dessutom det enda som var torrt i den fuktiga värmen som varit ytterligare ett störningsmoment för spelarna den här veckan.

Det klagas ofta på Stensons puttning, ibland med visst fog, men det ska också sägas att det är den del av spelet som Stenson utvecklat mest de senaste åren och jag skulle vilja påstå att han är en klart bättre puttare, framförallt från kortdistans, nu än för fyra år sedan.

Under sista ronden slog han bollen med bra auktoritet på greenerna och det är faktiskt på lång sikt viktigare än att alla rullade i just idag.

Hans scrambling och wedgespel är också en klar plusvariant. Han fler slag runt greenerna nu och kanske ännu viktigare förmågan att välja rätt slag i rätt läge.

Segern ger ett rejält lyft på FedEx-listan och Iceman seglar nu upp som en av de hetaste spelarna när slutspelet drar igång på Glen Oaks Club nästa vecka.

En bana som jag vet väldigt lite om men en Henrik Stenson i form kan mala ner de flesta banor.

Det ser ut att kunna bli en riktigt rolig månad framöver.

 

 

 


Text: Martin Strömberg • 2017-08-21
TournyttHenrik StensonMartin StrömbergPGA Tour
Scroll to Top