The Solheim Cup – Day One

Tournytt

USA puttade sönder Europa – tog full pott

Sörenstam: "Inte den eftermiddag vi önskat oss"

Text: Martin Strömberg • 2017-08-19 Uppdaterad 2019-12-12
USA puttade sönder Europa – tog full pott

Efter en bra europeisk förmiddag kom en hemsk eftermiddag. Spelmässigt såg de flesta matcherna relativt jämna ut men på greenerna var de amerikanska spelarna i en klass för sig.

De rullade i meter efter meter putt och ju mer rött på tavlan det blev desto mer var det hålkant-ut för de europeiska spelarna.

– Danielle (Kang) puttade otroligt bra. Vi kämpade och försökte och det är klart att man är besviken just nu, men det var helt enkelt för svårt idag, sa Jodi Ewart Shadoff, som spelade med den svenska rookien, Madelene Sagström och föll med 3/1 mot Kang och Michelle Wie.

Tavlan blev röd tidigt och stannade röd hela eftermiddagen, och även om det europeiska laget jämnade ut ställningen så nådde inget av paren fram till poäng.

– Det var inte den eftermiddag vi önskat oss men spelarna kämpade bra därute och detta är ett maraton. Idag är idag och i morgon är en ny dag och vi ser framåt, inte bakåt, sa den europeiska kaptenen, Annika Sörenstam.

Som valde att låta alla spelare spela första dagen. En medveten strategi för att få igång alla och förhoppningsvis tjäna på det i slutet av matchen.

– Nu har alla fått känna på hur det är och nu ska vi vila, äta, duscha och vara beredda i morgon. Vi är laddade för uppgiften och vet att vi kan vända detta.

Ställningen efter första dagen skrivs 5,5-2,5 i amerikansk favör.

Och det var på greenerna skillnaden fanns.

Resultaten första dagen

 

 

 


Text: Martin Strömberg • 2017-08-19
TournyttAnnika SörenstamJodi Ewart ShadoffSolheim CupTournytt
Scroll to Top