5de4334a2eb6f

Tournytt

Alfredsson: “Man kan bli lite överrumplad”

Solheim Cup är inte som någon annan tävling

Martin Strömberg • 2017-08-19
Alfredsson:

Helen Alfredsson finns på plats i Des Moines och är Svensk Golfs expertkommentator under Solheim Cup.

Här ger hon sin syn på första dagen.

Först av allt, hur var stämningen på och runt banan under fredagen?

– På första tee, vilken stämning! Sjukt läckert!

Fanns det någonting i laguppställningarna som förvånade dig?

– Jag tycker att morgonens pairings var bra, det kändes som att vi hittade ett bra spel. Möjligen att vi hade lite problem med puttningen på några håll och hade den fungerat fullt ut hade vi lett med 3-1. På eftermiddagen kom vi aldrig in i matcherna och det blev väldigt rött på ledartavlan snabbt. Tyvärr förblev den röd hela eftermiddagenoch ibland kan det bli som en kedjereaktion när man inte ser något blått på tavlan.

Vilka spelare överraskade mest och vad tycker du om svenskornas insats?

– Anna spelade väldigt bra men tyvärr fick hon ju sitta över på eftermiddagen på grund av att hon varit sjuk. Madelene hade det lite tyngre, men hon började hitta spelet något på slutet. I början var det nog en hel del nerver, Solheim är ju inte som någon annan tävling vi spelar, så man kan bli lite överrumplad hur det känns i kroppen. Hoppas att hon känner sig bättre i morgon.

Jag var väl lite förvånad över danska Emily (Pedersen) och trodde att hon skulle prestera lite bättre, men det kan ju också ha varit nerver där eftersom hon är rookie också.

Fanns det någon tydlig skillnad mellan lagen spelmässigt?

– Som vanligt i Solheim Cup är det ju puttningen som avgör och första dagen var det amerikanerna som satte i mest puttar. Vi får hoppas att lördagen blir vår dag när det kommer till att dra i lite puttar.

 

Scroll to Top