Tournytt

Sagström har laddat hos mentorn Robert Karlsson

Madelene Sagström debuterar i Solheim Cup.

CM Hellsten • 2017-08-15
Sagström har laddat hos mentorn Robert Karlsson

Sedan British Open har damerna haft spelledigt och de största amerikanska och europeiska namnen har kunnat förbereda sig inför Solheim Cup som avgörs på Des Moines G&CC 18-20 augusti.
Madelene Sagström är en av dem.
Hon slutade delad 63:a i majorn och direkt efter slutsignalen tilldelades hon ett av Annika Sörenstam wild cards.

Sagström gör Solheim Cup-debut

Under presskonferensen i anslutning till British Open berättade Madelene Sagström att hon haft Solheim Cup-loggan i sin mobil i elva år och nu går alltså drömmen att få spela matchen i uppfyllelse.
Efter turneringen på Kingsbarns blev det besök i såväl Enköping som i Charlotte, North Carolina.
Där bor Madelene Sagströms mentor Robert Karlsson.  
– Generellt sett har mitt jobb varit att försöka assistera Madelene i att ta bort så många störningsmoment som möjligt. Ja, så att hon egentligen bara kan gå där spela golf. Sedan får resultaten komma av sig självt. Hon har så mycket träning och så många bra slag i kroppen, när hon inte hamnar i vägen för sig själv har man nu sett vad som kan hända, har Robert Karlsson tidigare förklarat samarbetet.

Madelene Sagströms vandring mot toppen

Inför debuten i Solheim Cup på Des Moines G&CC säger Madelene Sagström så här till svenskgolf.se/wp:
– Jag har först varit hemma i Sverige ett par dagar och sedan har jag tillbringat några dagar hos ”Robban” i Charlotte – så jag har laddat ordentligt och sett till att jag är utvilad.

– Jag känner mig väldigt redo och än så länge är jag bara glad, lugn och taggad. Men jag antar att jag kommer att bli mer nervös när det väl blir dags.

– Jag ser fram mot Solheim Cup-veckan.

Så sänds Solheim Cup 2017

Scroll to Top