Phil Mickelson och Ernie Els firar båda sin 100:e major i samband med PGA Championship. // Foto: Warren Little/Getty Images

Tournytt

Vad hade hänt med din karriär om Tiger Woods valt en annan sport?

Mickelson och Els gav helt olika svar på frågan.

Text: Michael Åhman • 2017-08-10

En allmän åsikt bland golfare är att golfare som Phil Mickelson och Ernie Els, med nio majortitlar tillsammans, hade den extrema oturen att krocka sina karriärer med Tiger Woods.

Medan den 79-faldige PGA Tour-vinnaren och 14-faldige majorsegraren staplade pokaler fick de andra slåss om smulorna.

På presskonferensen inför PGA Championship fick Phil och Ernie – som båda gör sin 100:e major denna vecka – frågan hur deras karriärer blivit om Tiger valt en annan sport. Hur många fler majortitlar hade det blivit i en Tiger-fri tillvaro?

Phil Mickelson, som vunnit fem majors, svarade både genomtänkt och något oväntat.

– Om Tiger inte dykt upp…så tror jag att jag inte pushat mig själv att nå vad jag till slut uppnått. Han tvingade alla att ta fram det bästa ur sig själv.

– Han tvingade alla att arbeta lite hårdare, att se på fitness som en viktig del av spelet golf. Jag tror verkligen att det hjälp mig att hålla mig i form, vara flexibel och på så sätt förlängt min karriär.

Ernie Els, med fyra majortitlar, hade en något annorlunda syn:

– Jag vann några ganska tidigt i karriären och var redo att vinna fler. Men när Tiger kom 1997 och vann Masters på det sätt han gjorde…det fick mig lite ur balans. Jag trodde att jag verkligen var en av toppspelarna, och det var jag, men det var en väldigt speciell uppvisning i golf.

Ernie slutade bakom Tiger vid flera tillfällen i majortävlingar.

– Personligen…jag kunde uppenbarligen vunnit någon till. Men, som Phil säger, den här killen är så speciell och han har absolut förändrat sporten. Han fick oss att höja vårt spel, han gav sporten ökad uppmärksamhet och större prissummor. Så vi måste tacka honom.


Text: Michael Åhman • 2017-08-10
TournyttErnie ElsPhil MickelsonTiger WoodsTournytt
Scroll to Top