GOLF: AUG 03 PGA – WGC-Bridgestone Invitational – First Round

Tournytt

Stenson vill bryta förbannelsen

"Ska klura ut ett sätt att bryta trenden"

Text: Martin Strömberg • 2017-08-07
Stenson vill bryta förbannelsen

Det är majorvecka igen.

Efter sin avslutande 67:a på Firestones södra bana sätter Henrik Stenson och hans team igång med förberedelserna inför PGA Championship som inleds på Quail Hollow nu på torsdag.

Alla spelare har någon eller några banor som man trivs mindre bra på och Quail Hollow har historiskt sett varit den typen av bana för Stenson.

Han har på 16 ronder där aldrig skjutit under 70 slag och har fyra missade kvalgränser och två blygsamma placeringar på sex starter.

Men sådant kan förändras snabbt, det kan egentligen bara krävas ett byte av strategi eller en bra rond för att förbannelsen ska brytas.

– Det är ju ingen dålig bana men jag har spelat skit varenda gång där. Visst finns det några hål som går att ifrågasätta men vi ska nog försöka klura ut ett sätt att bryta trenden, berättar en positiv Henrik Stenson för Svensk Golf.

Under de senaste 15 månaderna har arkitekten Tom Fazio gjort förändringar på Quail Hollow och bland annat har banan fyra helt nya hål.

Det blir en delvis ny bana som kommer att möta spelarna den här veckan.

– Jag har bara hört om förändringarna och de är säkert till det bättre.

Historiskt sett är annars PGA Championship en tävling som passar Stenson bra. Han har fem topp tio-placeringar och två tredjeplatser där de senaste tio åren, men med tanke på att den spelas på just Quail Hollow i år väljer Team Stenson en ganska ödmjuk attityd.

– Känslan är väl att vi sällan åkt till en tävling med mindre förväntningar än nästa vecka. Spelmässigt fanns det tendenser till förbättringar med de långa klubborna idag även om vi inte haft tillräcklig koll på det överlag, avslutar världsåttan.

Som trots allt andas en hel del optimism.

Under de första två ronderna spelar Stenson med världsettan Dustin Johnson och australiern Jason Day.

Svenskarnas starttider (lokal tid):

7.35 (10) Alex Norén – Scott Hebert – Russell Knox

8.35 (10) Henrik Stenson – Jason Day – Dustin Johnson

9.05 (10) David Lingmerth – Scott Brown – Nicolas Colsaerts

1.40 (1) Jonas Blixt – Steve Stricker – Brian Harman

 

 


Text: Martin Strömberg • 2017-08-07
TournyttHenrik StensonPGA Championship
Scroll to Top