Rory McIlroy och hans mångårige caddie J.P.Fitzgerald. Nu avbryts samarbetet. // Foto: Dan Mullan/Getty Images

Tournytt

McIlroy bryter med sin caddie efter nio år

Efter "You´re Rory McIlroy, what the f--k are you doing"... nu skiljs duon.

Text: Michael Åhman • 2017-07-31 Uppdaterad 2019-12-12

Efter nio års samarbete – och fyra majortitlar – har Rory McIlroy beslutat att byta ut sin caddie, J.P. Fitzgerald. Det uppger flera nyhetskällor under måndagen.

McIlroy kommer i veckan att spela WGC-Bridgestone Invitational på Firestone i Akron, Ohio som en sista uppladdning för det kommande PGA Championship.

Hans manager Sean O´Flaherty vill varken bekräfta eller dementera nyheten till Golf Channel.

– Rory kommer att svara på alla frågor på onsdag i Akron, säger han till nyhetskanalen.

Nyheten kommer knappt två veckor sedan McIlroy berömt Fitzgerald för den “spark i baken” han fick under första rundan av The Open. Efter en svajig start sa Fitzgerald det numera klassiska citatet till sin arbetsgivare:

– You are Rory McIlroy. What the f–k are you doing?

– Han har sagt det några gånger. Jag kände idag att det hjälpte mig mer än vad det gjort andra gånger eftersom jag behövde någonting, kommenterade McIlroy då.

McIlroy har varit lojal mot Fitzgerald, trots att den senare fått kritik för sitt sätt att läsa banor. När BBC:s golfanalytiker Jay Townsend pekade finger mot Fitzgerald svarade McIlroy:

– J.P. kan inte stå upp mot media. Jag måste göra det eftesom jag anser att han är den bäste jag kan ha på bagen. Han har tagit mig från 200:e på rankingen till att bli en majorvinnare.

Enligt uppgifter från The Telegraph i kväll så kommer McIlroy att ha “bäste vännen” Harry Diamond på bagen under de två närmaste tävlingarna (WGC och PGA Championship).

Diamond är en “framgångsrik affärsman” som äger flera klubbar i Nordirland. Han och McIlroy har varit vänner ända sedan barndomen, och Diamond var best man när Rory gifte sig med Erica Stoll tidigare i år.


Text: Michael Åhman • 2017-07-31
Tournytt
Scroll to Top