Porsche European Open – Day Four

Tournytt

Jordan Smith vann European Open efter särspel

Det blev ingen svensk seger i Hamburg. Istället var det Jordan Smith som tog hem sin första seger på europatouren.

Text: Erik Hallberg • 2017-07-30 Uppdaterad 2019-12-12

Det såg ljust ut för svensk del inför den avslutande dagen av European Open.

Både Johan Edfors och Jens Fahrbring hade slagläge och en svensk seger kändes inte helt avlägsen.

Fahrbring spelade stabilt under söndagen men missade en del birdieputtar. Till slut landade han på par för dagen vilket räckte till en delad femteplats.

Johan Edfors blandade och gav mer än sin landsman under söndagen. Göteborgaren gjorde fyra bogeys och såg ut att landa en bra bit från täten, men två birdies och en makalöst vacker eagle på de avslutande nio hålen gjorde att han klättrade hela vägen till en delad tredjeplats.

Racet för segern kom istället att stå mellan den regerande mästaren och fransmannen, Alexander Levy och en engelsman, Jordan Smith.

Levy såg länge ut att försvara sin titel men Smith lyckades tvinga fram ett särspel efter en birdie på det artonde hålet.

Båda spelare gjorde par under det första särspelshålet (hål 18) och tvingades därför åka tillbaka till tee ytterligare en gång.

Denna gång lyckades Smith göra birdie och kunde därmed säkra sin första seger på europatouren. Den 24-årige engelsmannen var minst sagt glad efter prisutdelningen.

– Jag älskade det här. Det var verkligen nervkittlande ibland men jag måste ändå säga att jag verkligen njöt där ute, säger Smith till europeantour.com.

Se toppen av resultatlistan här:

Jordan Smith vann European Open efter särspel

Här är resultaten för de svenskar som klarade kvalgränsen:

Jordan Smith vann European Open efter särspel

Text: Erik Hallberg • 2017-07-30
TournyttEuropean OpenJordan L SmithTournytt
Scroll to Top