5de435e09b0e0

Tournytt

Argentinare knep segern i Katrineholm

Det blev ingen hemmaseger i Katrineholm under söndagen. Istället var det argentinske Estanislao Goya som tog hem Swedish Challenge.

Text: Erik Hallberg • 2017-07-30

Under söndagen avgjordes årets upplaga av sveriges näst största golftävling, Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson.

Det blev en dramatisk avslutning med en något oväntad segrare. 

Det stora hemmahoppet var hela tiden Mikael Lundberg som gick in i söndagen i delad ledning. Lundberg spelade fin golf och gick runt på 70 slag, två under par. En score som mycket väl hade kunnat räcka till seger om det inte vore för en stekhet sydamerikan.

Argentinska Estanislao Goya spelade strålande golf när han landade en bogeyfri 65-runda. Sju under par för dagen räckte till sexton under par totalt, tre slag bättre än Lundberg och amerikanske Shiwan Kim som delade på andraplatsen.

Goya berättade efter ronden att segern känns extra viktig då han för mindre än ett år sedan funderade på att sluta med golfen.

– Jag funderade allvarligt på att sluta med golfen under en period. Jag höll uppe från allt spel under några månader i vintras. Sedan övertalades jag av min fru att ändå fortsätta. Nu står jag här som vinnare igen, säger Goya till golf.se.

Den 29-årige argentinaren menade att hans spel tidigare påverkats av hans flytt över atlanten men att han nu hittat hem ordentligt.

– Det var länge en omställning att flytta till Europa. Nu har jag fått den balans och den inställning till golfen som jag behöver. Min fru betyder mycket och jag har henne och andra vänner att tacka, säger Goya.

Utöver Mikael Lundberg hade de svenska spelarna det relativt tufft på hemmaplan. Oscar Florén och Hannes Rönneblad blev näst bästa svenskar då de delade på niondeplatsen tillsammans med sex andra spelare.

Se toppen av resultatlistan här:

Argentinare knep segern i Katrineholm

Text: Erik Hallberg • 2017-07-30
TournyttChallenge TourKatrineholms GKSwedish Challenge hosted by Robert KarlssonTournytt
Scroll to Top