5de43677829cb

Tournytt

Kanonrunda i kvalet till Swedish Challenge

22-åringen från Örebro visar toppform inför tourtävlingen.

Text: Michael Åhman • 2017-07-25 Uppdaterad 2019-12-12

På torsdag inleds “Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson” på Katrineholms Golfklubb.

Med undantag av Nordea Masters är tävlingen årets största i Sverige både vad gäller prissumma och eventkänsla.

Allt som kännetecknar en stortävling finns där: Många reklamskyltar, läktare, tv-torn och det mycket internationella startfältet spelar om hela 200.000 euro (nästan 2 miljoner kronor).

Tävlingens värd, europatourstjärnan Robert Karlsson, tar självfallet tillfället i akt och låter sig utmanas av framtidens stjärnor.

För att vässa tävlingen ytterligare arrangerade under måndagen ett kval över 18 hål. I fint sommarväder och strålande sol startade 47 spelare – som tävlade om fem platser i huvudtävlingen.

– Unga svenska proffs fick chansen att kvala in på en tävlingsnivå de normalt inte spelar på. Det är mycket lärorikt, säger Claes Grönberg, golfförbundet.

Och den som verkligen tog chansen var 22-åringen Hampus Bergman från Lannalodge. Han sköt en fantastisk 65-runda, sju under par.

Hampus är i enormt slag och blir mycket intressant att se i helgens tävling. För några dagar sedan gick han på 60 slag i en tävling på hemmabanan. Tvåa i kvalet (69 slag) kom Mathias Johansson, AIK.

Men bakom dessa var det stor dramatik. Sex spelare delade tredjeplatsen på 70 slag, vilket betydde ett särspel hål för hål. Tre skulle klara särspelet – tre åka ut.

Publiken samlades runt 18:e green och efter att ha spelat hålet två gånger var det Linköpings-duon Christoffer Baumann och Gustav Adell samt Pierre Carlsson från Nyköping som drog det längsta strået och får ladda för att spela European Challenge Tour på torsdag.

Nu stundar inspel i dag (tisdag) och ProAm-tävling på onsdag, men alltså på torsdag smäller det.

Kanonrunda i kvalet till Swedish Challenge
På väg mot särspel: Sex spelare fick spela om tre platser.

Text: Michael Åhman • 2017-07-25
TournyttChallenge TourKatrineholms GKSwedish Challenge hosted by Robert Karlsson
Scroll to Top