The Greenbrier Classic – Final Round

Tournytt

Schauffele vann The Greenbrier Classic

Xander Schauffele gör sitt första år på PGA-touren. Under söndagen bärgade han också sin första seger när han vann The Greenbrier Classic.

Text: Erik Hallberg • 2017-07-10 Uppdaterad 2019-12-12

Xander Schauffele startade söndagen på en delad tredjeplats, tre slag efter ledande Sebastian Munoz och ett slag bakom Robert Streb på andraplatsen.

Det var just dessa tre spelare som finalronden kom att handla om. Schauffele, Munoz och Streb turades alla om att ha ledningen under olika delar av rundan. 

Mycket talade för ett särspel men Schauffele lyckades göra birdie på det avslutande par 3-hålet efter ett fantastiskt fint utslag och kunde därmed sätta press på både Munoz och Streb som båda missade sina birdieputtar på det 17:e hålet.

Inför det avslutande hålet var Streb tvungen att göra birdie för att tvinga fram ett särspel samtidigt som Munoz behövde göra en hole-in.one. Båda spelare fick dock nöja sig med varsitt par.

Segern är Schauffeles första på PGA-touren och den betyder mycket för den unga amerikanen.

– Mina känslor är nog typiska efter att ha vunnit sin första seger, jag har slut på ord. Den här segern kommer förändra mitt liv och jag behöver nog lite tid innan jag kan kommentera den ordentligt, sa en märkbart rörd Schauffele till PGA Tour.

Segern innebär också att Schauffele är klar för The Open som avgörs om två veckor.

David Lingmerth var ensam svensk om att klara kvalgränsen. Lingmerth avslutade med att gå runt på 71 slag, ett slag över par, vilket räckte till en delad 54:e plats.

Se toppen av ledartavlan här:

Schauffele vann The Greenbrier Classic

Text: Erik Hallberg • 2017-07-10
TournyttPGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top