Tournytt

Tung avslutning för Lingmerth

Missade Open-platsen när Stanley vann

Martin Strömberg • 2017-07-03

Det blev en jobbig avslutningsrond och mycket stolpe-ut för David Lingmerth på TPC Potomac i natt.

De puttar som trillade i under de första två ronderna valde att stanna upp i helgen och dessutom svek drivern vid ett par tillfällen som kostade dyrt.

Det var annars upplagt för en riktigt svenskkväll i Quicken Loans med Lingmerth i täten med ett slag inför sista ronden.

Men en bogey direkt på ettan satte lite agendan för kvällen och Lingmerth fick kämpa hårt för att klamra sig fast på ledartavlan. Han växte in i varvet men när det långa spelet började fungera ville inte puttern riktigt klicka. Svensken slog många riktigt bra puttar som slickade hålkanterna.

Driven på elvan blev sedan ödesdiger. Han slog den vänster ner i vattenhindret och fick droppa tidigt då den aldrig var över vattenhindersgränsen. Det blev en dubbel på hålet samtidigt som Kyle Stanley och Charles Howell III spelade stor golf i sin boll några hål längre fram.

När de landade i klubbhuset på sju under par behövde David avsluta med tre raka birdies för att nå ikapp.

Istället blev det bogey på 16:e och två avslutande par för en delad femteplats.

Bra så men Lingmerth hade behövt ett slag bättre för att nå en av de eftertraktansvärda friplatserna till The Open om tre veckor.

Stanley tog i och med segern en av dem och efter en lång tids torka med svikande självförtroende och spel på web.com var Stanley en vinnare igen.

Han vann via ett par på första extrahålet mot Howell III.

Hans enda seger fram till igår kom i Phoenix Open 2012 men sedan dess har han varit nere på plats 683 på världsrankingen och vänt.

– Det är klart att man har tvivlat och tappat tron periodvis. Men ett sånt här ögonblick gör att allt slit är värt det, sa Stanley med tårar i ögonen.

 

 

 

Tung avslutning för Lingmerth
Scroll to Top