Tournytt

Jättetalangens genombrott

Kang vann sin första major – Sagström bästa svenska

Martin Strömberg • 2017-07-03

Hon har vunnit två US Women´s Amateur., 2010 och 2011.

Många har bara gått och väntat på att 24-åriga Danielle Kang ska få sitt stora genombrott – inatt kom det.

Kang visade extrem karaktär och styrka när hon höll undan för fjolårssegraren Brooke Hendersons vilda spurt i KPMG Women´s PGA Championship.

Segern var samtidigt Kangs första på LPGA och hon hyllades efteråt av Henderson.

– Det var rätt person som vann utan tvekan. Danielle spelade jättebra och jag försökte ge allt jag hade för att kanske lyckas få till ett särspel.

Kang själv log och såg avslappnad ut hela sista ronden på Olympia Fields och visade egentligen inga tecken på stress eller nervositet trots att hon aldrig varit bättre än delad 14:e i majorsammanhang tidigare.

Avslutningsronden landade på 68 slag (-3) och totalt blev hon 13 under par.

– Jag var pressad och varenda slag och varenda putt var svår. Men jag försökte bara att lita på mitt spel och hela tiden tro att det var möjligt att vinna. Just nu känns det fantastiskt, sa en lycklig Kang efter sin avslutningsrond på 68 slag.

Svenska Madelene Sagström hade från sin sjundeplats inför ronden en viss möjlighet att teoretiskt blanda sig i segerstriden.

Hon avslutade med 71 slag, blev delad elva (-5) och gjorde verkligen en fin major. Sista ronden blev lite av en berg-och dalbanefärd där Sagström blandade birdies med bogeys men totalt sett en väldigt bra insats igen av den svenska rookien.

– Det här betyder jättemycket för mitt självförtroende att veta att jag kan vara med däruppe och fajtas, sa Sagström i Viasats intervju efter tävlingen.

Dani Holmqvist slutade delad 59:a på fem över par totalt och Caroline Hedwall blev 67:a på sju över par.

 

Jättetalangens genombrott
Scroll to Top