Open Series Qualifying – HNA Open de France

Tournytt

Personbästa & The Open-biljett för Björk

Delad trea när Fleetwood vann i Paris

Text: Martin Strömberg • 2017-07-02

Det blev en delad tredjeplats för Alexander Björk när Open de France avgjordes på Le Golf National.

Tidigare har Växjöspelaren en femteplats från Tschwane Open som bästa placering under siott rookieår.

Björk spelade stabilt hela dagen utan att få någon som helst utdelning på greenerna. Han var länge inom ett slag från ledningen men när han gjorde bogey på tolvan, samtidigt som engelsmannen Tommy Fleetwood gjorde birdie, blev avståndet upp för stort.

Lite ironiskt att svensken rullade i dagens längsta putt på sista greenen och den birdien tog honom från femte till en delad tredjeplats och 71 slag (par) för dagen.

Fleetwood utmanades in i det sista av amerikanen Peter Uihlein, som behövde sänka sitt bunkerslag på sista hålet, men höll undan med ett slags marginal.

– Jag spelade fantastiskt idag och missade egentligen inte ett enda slag. Jag är förvånad över att Peter lyckades komma så nära, jag ledde med fyra slag efter 14 så han måste ha spelat väldigt bra, sa en lycklig Fleetwood efter segern.

Engelsmannen klättrade nu förbi spanjoren Sergio Garcia i toppen på Race to Dubai och det var hans andra säsongsseger efter den i Abu Dhabi tidigt på säsongen. 

För Björks del innebär den delade tredjeplatsen att han fick en plats in i The Open och runt tre miljoner kronor i prispengar. Han lyfter till en 22:a plats på Race to Dubai och kommer också att avancera rejält på världsrankingen.

Alexander Norén slutade delad tia.

Personbästa & The Open-biljett för Björk

Text: Martin Strömberg • 2017-07-02
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenEuropean TourLe Golf NationalPeter UihleinTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top