ShopRite – Round Two

Holmqvist visar form

Klättrade ordentligt på Olympia Fields

Text: Martin Strömberg • 2017-07-01 Uppdaterad 2019-12-12

Tre av fem svenskor tog sig vidare till helgens spel i KPMG Women´s PGA Championship.

Bästa scoren av svenskorna andra dagen hade Dani Holmqvist som klättrade från en plats på ”fel” sida till en delad 41:a plats och trygg mark.

Detta trots en jobbig inledning på dagen.

– Det var lite segt att komma tilbaks tidigt i morse och börja med ett 50-meters bunkerslag, berättar hon för Svensk Golf.

Men efter regn kommer solsken och andra ronden började betydligt bättre. Två raka birdies gav häng och 13 träffade fairways av 14 och lite mer defensiv strategi från tee gav resultat.

– Jag jobbade mig in i tävlingen och hade ganska bra tålamod. Det går inte riktigt att jaga birdies på den här banan men idag tog jag bättre vara på miina möjligheter och är nöjd med det mentala.

 

 

Holmqvist visar form

Bäst av svenskorna totalt är Caroline Hedwall som är på delad 27:e plats (70-70). Hon inledde andra ronden med två raka bogeys men kom tillbaks finfint och gjorde bland annat birdies på tre av fyra par 3-hål. 

”Carro” är nu fem slag bakom ledarduon bestående av sydkoreanskan Sei Young Kim och amerikanskan Danielle Kang, båda sju under par.

 

Holmqvist visar form

Också rookien Madelene Sagström får spela alla fyra ronderna. Sagström träffade 15 greener men fick många tuffa puttar och med 34 puttar är det alltid svårt att få till en vettig score.

Det lyckades Sagström med och via 70-72 delar hon 41:a plats med bland andra Dani Holmqvist inför helgen.

Holmqvist visar form

Tyvärr blev det inte mer spel för Anna Nordqvist (74-73) eller Pernilla Lindberg (77-74). 

Kvalgränsen gick till slut på 144 (+2).

 

Holmqvist visar form

Text: Martin Strömberg • 2017-07-01
TournyttAnna NordqvistCaroline HedwallDani HolmqvistDanielle KangLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergSei Young KimTournytt
Rulla till toppen