HNA Open de France – Day Three

Tournytt

Björk leder stortävlingen

Vände ronden efter jobbig start

Text: Martin Strömberg • 2017-07-01

Den svenska rookien Alexander Björk har gjort en riktigt fin första säsong på Europatouren och den här veckan är han på väg mot något riktigt stort.

Växjökillen leder Open de France, sedan länge en av de största tävlingarna på det ordinarie ET-schemat, och sedan i år en av de exklusiva tävlingarna i Rolex Series, som alla har en prispott på minst 7 miljoner dollar.

– Jag är nöjd med hur jag kämpade mig tillbaks och lyckades komma tillbaks i slutet av ronden, sa Björk till Svensk Golf efter sin rond på 70 slag.

Det var något tuffare förhållanden tredje dagen över Le Golf National och det stentuffa 18:e spelade i motvind, till skillnad från de första dagarna. 

– Det var lite tuffare idag, lite mer vind och annan riktning så det var inte lättscorat.

Flera svenskar tappade sina topplaceringar just där. Kristoffer Broberg gjorde dubbel och Rikard Karlberg trippebogey på sluthålet.

Björk avslutade sista nio tre under par efter att ha bland annat satt chippen på 16:e som ni kan se i klippet nedan.

Han har ännu inte gjort en enda bogey på slutnian, som spelas tuffare än första nio.

Nu har vi ändå en hel del svenska hopp bakom Björk, som leder på åtta under par tillsammans med amerikanen Peter Uihlein.

Broberg och Alex Norén delar tiondeplatsen på fyra under par. Vi minns ju hur Norén vann den första tävlingen i Rolex Series på Wentworth tidigare i år efter att ha varit sju slag bakom inför slutronden så fyra slag är ingen omjlighet på en så här tuff bana.

Men bara ett slag bakom sig har Björk en namnkunnig trio som inget hellre vill än att snuva svensken på hans första ET-seger. Tommy Fleetwood, Andy Sullivan och Thomas Pieters är alla sju under par.

 

 

Björk leder stortävlingen


Text: Martin Strömberg • 2017-07-01
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenAndy SullivanEuropean TourKristoffer BrobergPeter UihleinThomas PietersTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top