Travelers Championship – Final Round

Tournytt

Overklig avslutning av Spieth

Sänkte bunkerslag från 30 meter i särspel

Text: Martin Strömberg • 2017-06-26 Uppdaterad 2019-12-12

Jordan Spieth hade mängder av chanser att avgöra på greenerna under sista ronden av Travelers Championship, utan att lyckas.

I särspelet mot Daniel Berger valde han en annan väg: Från bunkern.

Efter ett missat utslag på första särspelshålet (banans 18:e) nådde han inte hela vägen upp på green utan hamnade i bunkern 30 meter kort. Publiken, och Spieth, gick helt bananas när bunkerslaget försvann rätt ner i koppen.

Han och caddien, Michael Greller, hoppade i upp i en ny version av Chest-bump.

– Jag blev helt galen, men jag kände mig mer bekväm i bunkern än från en meter på greenerna, sa en jublande glad Spieth efter sin andra seger 2017.

Han har annars puttningen som sitt adelsmärke, Spieth. Men den här dagen var det som att ingenting ville rulla i oavsett avstånd. Han hade birdiechanser från mellan en och åtta meter åtskilliga gånger men slog inte puttarna särskilt bra.

– Min puttning svek mig idag men jag är otroligt lycklig att jag ändå lyckades vinna. Det är en viktig seger för mig som ger självförtroende inför resten av säsongen.

Daniel Berger som spelade fantastiskt för att ta sig in i särspelet hade en bra birdiechans för att ta särspelet vidare men putten missade precis.

– Jag är lite mållös just nu men det är Jordan Spieth och han gör såna här saker, jag är inte helt förvånad. Jag är ändå stolt över mig själv idag och kan inte vara annat än nöjd, sa Berger.

David Lingmerth hade bra utgångsläge sista dagen men kom aldrig riktigt in rätt i slutronden. Det blev till slut tre över par sista dagen och en delad 26:e plats.

 


Text: Martin Strömberg • 2017-06-26
TournyttDaniel BergerJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top