5de43c1cb3409

Tournytt

Dubbelt Vara-Bjertorp i Norge

Längfors slog gamla klubbkompisen

Martin Strömberg • 2017-06-22

Det blev jämnt och spännande när Borre Open avgjordes på Borre Golf i Horten söder om Oslo idag.

I huvudrollerna: Två gamla klubbkompisar från Vara-Bjertorps Golfklubb på Västgötaslätten, Per Längfors och Anton Wejshag, fostrade i samma klubb.

– Det är klart att det är nervöst när det är en gammal barndomskompis man fajtas mot i toppen, ett särspel där hade ju varit lite känsligt, säger Längfors, numera Ringenäs GK, som den här gången drog det längsta strået.

– Jag skulle inte ha lärt honom så mycket som jag gjorde, skämtar Wejshag tillbaks.

Det pendlade lite fram och tillbaka under sista ronden och trots att Längfors avslutade med två bogeys höll han undan för Wejshag, som gjorde bogey på tuffa 17:e, som kom i ledarbollen strax efteråt.

Segermarhinalen blev bara ett slag.

 

 

 

Dubbelt Vara-Bjertorp i Norge

– Det var nervöst oavsett vem som jagar och det var skönt att hålla undan, säger Längfors.

Längfors kommmer från lilla Tråvad utanför Vara medan Wejshag, som idag representerar Borås GK, är uppvuxen i centrala Vara. Hur förklarar de då att två såpass framgångsrika spelare poppar upp i samma klubb mitt ute på det västgötska slättlandet.

– Vi lärde oss att tävla tidigt. Annars handlar det nog mycket om eget driv och att vi spelade mot äldre spelare som kärde med hårda psykningar, säger Wejshag.

Längfors slutade på tolv under par medan Wejshag delade andraplatsen med norrmannen Aksel Kristoffer Olsen och danske Daniel Løkke på elva under.

Scroll to Top