U.S. Open – Round Three

Tournytt

Harman: “Alla har sina demoner”

Vänsterspelaren är redo att skriva historia

Text: Martin Strömberg • 2017-06-18 Uppdaterad 2017-06-18
Harman:

Phil Mickelson lämnade sent återbud till US Open.

Nu leder en annan vänsterspelare årets andra herrmajor inför avslutningsronden och kan bli den första vänsterspelaren att någonsin vinna US Open.

Brian Harman gick fem under tredje dagen och leder med ett slag före Justin Thomas, Brooks Koepka och Tommy Fleetwood.

– Jag är stolt över hur jag kämpade idag, sa Harman efter sin 67:a tredje ronden.

Årets upplaga på Erin Hills i Wisconsin såg på förhand ut att bli ett klassiskt US Open med historiens längsta bana och tjock ruff.

Scorerna skulle bli höga men så har det inte alls blivit. Om Harman går fyra under par i morgon och vinner så tangerara han Rory McIlroys rekord på lägsta vinnarscore med 16 under par som han satte på Congressional 2011.

– Allt regn har gjort banan mjuk och mottaglig och vädret har varit perfekt, det är därför. Men i morgon ska vinden vända och ingen vet vad som kommer att hända då. Jag kanske vaknar med nackspärr eller vad som helst men jag ska se till att vara så förberedd jag någonsin kan och ska hantera vad som än händer.

Harman har aldrig tidigare klarat kvalgränsen i US Open och har trots en framgångsrik amatörkarriär haft svårt att ta sig fram som proffs. Segern i Wells Fargo tidigare i år har gett honom nytt självförtroende som han hoppas kunna använda under slutronden.

– Alla har sina demoner och tvivel på sin egen kapacitet och jag tror på modellen att försöka att acceptera rädslan och göra den begriplig och avdramatisera saker. Jag ska gå hem som vanligt och ha en skön kväll med familjen, i morgon ska jag åka hit och jobba som vanligt.

Och då kan Harman göra det som hans vänsterspelande kollega Phil Mickson aldrig lyckats med.

 

 

  

Harman:

Text: Martin Strömberg • 2017-06-18
TournyttBrian HarmanBrooks KoepkaJustin ThomasPhil MickelsonTommy FleetwoodTournyttUS Open
Scroll to Top