Tournytt

Jutanugarn ny världsetta efter dramatisk söndag

Det finns en ny golfdrottning. Efter många veckor har nu Lydia Ko halkat ned och är rankad tvåa i världen. Nya ettan är Ariya Jutanugarn.

Jesper Johansson • 2017-06-12

Lexi Thompson såg ut att med lätthet ta hem årets Manulife LPGA Classic under söndagen. Amerikanskan ledde vid ett tillfälle med fyra slag. Men efter att ha missat en meterlång putt på det 18:e hålet fick hon istället spela ett särspel mot In Gee Chun och Ariya Jutanugarn.

På första särspelshålet såg Thompson återigen ut att ta hem tävlingen efter att ha slagit ett långt slag från tee. Men en svag chipp in mot green gjorde att hon bara lyckades göra ett par. In Gee Chun hade då chansen att vinna med en birdie, men missade.

O, Ariya!

Jutanugarn slams the birdie putt home on the 1st playoff hole to win the Manulife LPGA Classic and seize the World No. 1 ranking!

Posted by Golf Channel on Sunday, June 11, 2017

Thailändska Jutanugarn lyckades dock sätta bollen i hål. Därmed vann hon tävlingen, och var målläs efteråt:
– Jag kan inte förstå att jag vann tävlingen. När jag kom hit tidigare i veckan kände jag mig inte bekväm med att träffa bollen och jag var rädd för att slå mina utslag.
– Jag gick bara ut och spelade och det var svårt att göra birdies i den här vinden. Det var till och med svårt att träffa green. Så jag säkerställde att jag var bekväm inför varje slag och gick ut och försökte ha roligt.

I och med segern är det klart att Ariya Jutanugarn är ny världsetta och passerar Lydia Ko.

Här är toppen av världsrankingen: 

Jutanugarn ny världsetta efter dramatisk söndag
Scroll to Top