Nordea Masters – Day Four

Tournytt

Stenson avslutade snyggt

Nu börjar uppladdningen inför sommarens höjdpunkt

Text: Martin Strömberg • 2017-06-04 Uppdaterad 2017-06-04

Det blev tävlingens bästa rond när Henrik Stenson avslutade Nordea Masters på söndagsmorgonen. Han gick runt på 69 slag (-4) och undvek bogeys en dag då himlen öppnade sig och Stenson fick spela i regn från hål åtta.

Ändå möttes han av ett publikhav som bara växte ju längre dagen led.

– Ja, det är imponerande och värmer såklart lite extra. Att de tar sig ut så här tidigt på morgonen visar ju att de verkligen kommer för att se mig och det känns fint, säger Stenson.

Som det ser ut kommer han att landa runt plats 20-25, kanske något bättre beroende på hur vädret och scorerna blir i eftermiddag. 

– Jag är väl inte alltför besviken ändå med tanke på omständigheterna. Jag har spelat lite för dåligt men kanske inte så dåligt som det ser ut i resultatlistan. Det har varit en hel del positiva besked när det gäller det långa spelet och idag kändes det som en klar förbättring och jag kom lite bättre på det och slog en hel del vettiga slag.

Nu väntar en vecka för världsfemman hemma i Sverige och sedan åker han över Atlanten för att förbereda sig och sedan spela US Open på Erin Hills i Wisconsin den 15-18 juni.

En bana som han inte vet så mycket om.

– Det är ju en inte så gammal bana, bara något dussin år gammal och sedan har det varit lite ombyggnad men jag har inte så mycket kött på benen. Jag ska spela nio hål på tisdagen och nio på onsdagen och det ska räcka för att skaffa en vettig plan för tävlingen.

Och lite senare i sommar kommer årets kanske största mål för Stenson, titelförsvaret i The Open på Royal Birkdale, i slutet av juli. 

– Det kommer naturligtvis att bli en speciell vecka och jag rankar väl Royal Birkdale som min andra favoritbana i The Open efter Muirfield och så får jag väl sätta Troon som trea. Birkdale är en riktigt schysst bana och jag har väldigt positiva vibbar att komma tillbaks dit.

Men först en vecka hemma i Sverige med sponsorengeagemang och lite tid med familj och vänner.

Och förhoppningsvis lite solsken.


Text: Martin Strömberg • 2017-06-04
TournyttEuropean TourHenrik StensonNordea MastersTournytt
Rulla till toppen