5de43f5d3abdc

Tournytt

3 nyckelhål i Nordea Masters

Efter sju års frånvaro gör Nordea Masters comeback på Barsebäck G&CC. Medlemmen Caroline Hedwall tipsar om tre nyckelhål.

Text: Svensk Golf • 2017-05-31

Som värd för tretton Europatourtävlingar är Barsebäck Sveriges överlägset mesta mästerskapsbana.
Nu är det – för första gången sedan den tämligen anonyme argentinaren Ricardo Gonzalez en blåsig söndag spurtade till sig slutsegern sommaren 2009 – äntligen dags igen.

En som både tittat på tävlingsgolf och flera gånger tävlat på Barsebäck är Caroline Hedwall, medlem i Skåneklubben sedan 2005.

Stenson, Norén och Fitzpatrick i en drömboll

Första gången Hedwall själv var på plats var som åskådare, vid Solheim Cup 2003.
Det var, som det brukar heta, kärlek vid första ögonkastet. Två år senare hade familjen flyttat ner till Helsingborg.
Kärleken till det som sedan dess är hennes hemmabana har inte mattats av med åren.
– Barsebäck är en av Sveriges bästa banor. På 18 hål får man som spelare uppleva parkbana, linksbana och skogsbana i världsklass. Har man bara lite tur med vädret är det en helt fantastisk plats att vara på.

Här är banans tre nyckelhål enligt Caroline Hedwall:

3 nyckelhål i Nordea Masters
Ett utmanande par 4-hål som spelas 437 meter från tournament tee. En ny bunker är anlagd intill de två som redan fanns på vänstersidan på fairway. En bra drive är A och O då det till höger förutom tre bunkrar också finns vatten. Och slår du för mycket vänster hamnar du i en trädridå.
– Om de släpper upp ruffen på vänstersidan kommer det att bli riktigt tufft, säger Hedwall.
3 nyckelhål i Nordea Masters
En par femma utmed havet med tydlig links-karaktär. Nian mäter 543 meter och vindens riktning kommer att spela stor roll för hur lätt eller svårt det spelas.
– Om man genar i doglegen på utslaget finns det mycket att vinna. Då kan du gå in på två och har flera slag att vinna, säger Hedwall.
3 nyckelhål i Nordea Masters
En ny tee har byggts hela 46 meter bakom vit tee. 18:e spelas nu 25 meter längre än senast Nordea Masters besökte Barsebäck.
– Man kan välja att gambla lite och försöka slå en hög fade för att korta hålet lite inför inspelet. Men mitt tips är nog ändå att bara spela rakt ut. Gör man det alla fyra varv är jag ganska säker att du får en bättre snittscore på hålet, säger Hedwall.

Text: JOHAN LINDBERG
webbred@svenskgolf.se


Text: Svensk Golf • 2017-05-31
TournyttBarsebäck G&CCCaroline HedwallEuropean TourNordea MastersTournytt
Scroll to Top