BMW PGA Championship – Day Four

Tournytt

Norén vann klassikern på Wentworth

Flög förbi fältet efter 62 slag sista ronden

Text: Martin Strömberg • 2017-05-28

Det börjar bli en vana.

Vid Nedbank Challenge ifjol avslutade Alexander Norén med 63 slag för seger – då var han fyra slag bättre än näst bästa score sista dagen.

Idag vid BMW PGA Championship avlutade Norén med 62 slag och vann med två slag före italienaren Francesco Molinari.

– Det är nog det bästa jag någonsin puttat, sa en lycklig Norén efteråt.

Att kunna skjuta låga scorer sista dagen är en stor tillgång som golfare och segern på Wentworth är det näst största man kan vinna på Europatourens eget schema.

– Jag har varit här så många gånger och älskar den här tävlingen och banan. Jag har varit avundsjuk på alla som vunnit här och trodde aldrig att jag skulle lyckas själv, sa Norén under segerintervjun.

Bara The Open är större rent meritmässigt på Europatouren.

Sista dagen på Wentworth blev en fenomenal uppvisning från Norén. Han fick en magisk inledning med birdies på ettan, tvåan, fyran och sjuan. 

Men frågan är om inte parräddningen på åttan var mist lika viktig. Alex var i trubbel från tee och fick rädda sig via en fantastisk wedge och enputt. Paret där gjorde att han kunde behålla flytet i ronden och fortsätta attackera.

När han kom till sista hålet var Norén i delad ledning på nio under par. Det såg ut att bli en bra placering men knappast vinst då många spelare hade birdiehål kvar och banan var relativt lättscorad i nästan ingen vind.

Men när Alex slog upp andraslaget en dryg meter från hål och rullade i en eagle för elva under par såg segern möjlig ut. I takt med att konkurrenterna sedan började spela mindre bra såg det bara bättre och bättre ut för varje hål.

– Det kändes bra idag men det här var verkligen ingenting jag förväntade mig, sa Norén.

Irländaren Shane Lowry tappade allt. Branden Grace likaså och ledaren inför sista ronden, Andrew Dodt kom egentligen aldrig in i matchen.  Henrik Stenson, Japanen Tanihara och Molinari hängde i men utan att kunna hota.

När Molinari tvingades lägga upp sitt andraslag på sista hålet var saken klar. 

Norén hade tagit sin nionde ET-titel och den tveklöst största.

– Det känns otroligt och den brittiska publiken har alltid varit vänlig mot mig. 

Och på frågan hur han skulle fira segern och om han skulle dricka upp den stora flaskan champagne som han nyss fått kom ett oväntat svar.

– Jag ska försöka ta mig hem. Jag har ett barn hemma och min flickvän behöver nog lite hjälp.

Henrik Stenson slutade delad trea.

 

 

Norén vann klassikern på Wentworth

Text: Martin Strömberg • 2017-05-28
TournyttAlexander NorenBMW ChampionshipEuropean TourHenrik StensonTournytt
Scroll to Top