AT&T Byron Nelson – Round Two

Kokrak i rekordledning inför helgen

Kanske är det dags för Jason Kokraks första seger på PGA Tour. Amerikanen har dragit ifrån i toppen av AT&T Bryan Nelson.

Text: Erik Hallberg • 2017-05-20 Uppdaterad 2017-05-20

Jason Kokrak spelade i princip felfri golf under fredagens runda av AT&T Bryon Nelson

Amerikanen lyckades helt undvika bogeys samtidigt som han gjorde åtta birdies. Den bedriften gjorde att Kokrak gick runt på 62 slag, åtta under par.

Totalt ligger Kokrak tolv slag under par, fem slag före Billy Horschel på andraplatsen. Trots den stora ledningen verkar den 128-rankade amerikanen ha båda fötterna på jorden.

– Jag är glad att jag får göra det jag älskar, hänga med killarna, spela golf och se massa underbara platser. Men självklart skulle en första seger på PGA Tour sitta fint, säger Kokrak till pgatour.com.

Kokraks ledning på fem slag är förvisso stor men när man tittar på namnen som jagar honom förstår man att den här tävlingen fortfarande inte är över. Bland andra hittar man världsettan Dustin Johnson på en delad tredjeplats, sex slag efter Kokrak.

– Jag har världens bästa spelare som jagar mig. Men jag kommer fortsätta med samma taktik – ge mig själv birdiechanser, säger Kokrak till pgatour.com

För svenskarna gick det sämre i tävlingen. Varken Carl Pettersson eller Freddie Jacobsson klarade kvalgränsen.

 
Kokrak i rekordledning inför helgen

Text: Erik Hallberg • 2017-05-20
TournyttJason KokrakPGA TourTournytt
Rulla till toppen