THE PLAYERS Championship – Final Round

Yngst någonsin

Felfri Kim historisk på Sawgrass

Text: Martin Strömberg • 2017-05-15 Uppdaterad 2017-05-15

Det var återigen en lurig svårspelad dag på Sawgrass.

Något som borde gynna de rutinerade spelarna i toppen, de som varit med förr.

Men icke.

Fram kliver en 21-åring som bara träffar åtta greener slutronden men som räddar par vid varje tillfälle och blir den yngste någonsin att vinna The Players Championship.

– Jag är väldigt lycklig och det är en stor ära för mig att få vinna en så här stor och fin tävling, sa 21-åringen efteråt.

Han gjorde det genom fantastiskt närspel och stabilt spel från tee.

Inte ens på den för vanliga spelare nerviga avslutningen med 17:e och 18:e hålen, som kan få vem som helst att darra, såg han ut att vara nervös.

– Nej, på 17:e var jag väldigt fokuserad och var inriktad på att slå upp min wedge mitt på green och jag var inte nervös.

 

Yngst någonsin

Si Woo Kim kvalificerade sig för PGA-touren redan som 17-åring via kvalskolan. Men efter ett första år på PGA-touren då han missade åtta raka kvalgränser fick han spela sig in igen via web.com-touren.

Ifjol var han tillbaks på stora touren och vann då Wyndham Championship med fem slag efter att bland annat ha skjutit 60 slag den andra ronden.

– Jag hade ett tufft första år och satte alldeles för mycket press på mig själv. Tiden på web.com hjälpte mig att bli starkare och har stor del i segern idag, sa Kim.

Han hade också det där extra lilla flytet som ofta behövs för att vinna stora titlar. Under lördagen slog han en drive på tolvan som studsade vänster och rakt in på green med birdie som rsultat. Under slutronden slog han en liknande drive på sjätte hålet som studsade ut mitt i fairway.

– Jag kände att jag hade studsarna med mig inte bara på sjätte hålet men det gav mig en bra känsla att det skulle kunna ske ett mirakel.

För svenskarna blev det en bra avslutning även om varken Alex Norén eller Henrik Stenson mäktade med att blanda sig i slutstriden på allvar.

Delade tvåor på sju under par, tre slag bakom Kim, blev engelsmannen Ian Poulter och sydafrikanen Louis Oosthuizen.

Norén blev tidigt tre över par men kämpade sig tillbaks till en avslutningsrond på 73 slag och slutade ensam tia.

Stenson var också på väg mot en topp-tio men för andra dagen i rad satte 17:e hålet käppar i hjulet för svensken. Han slog i vattnet, gjorde dubbelbogey och avslutade med 71 slag för en delad 16:e plats.

 


Text: Martin Strömberg • 2017-05-15
TournyttPGA TourSi Woo KimTournyttTPC Sawgrass
Rulla till toppen