Zurich Classic Of New Orleans – Final Round

Tournytt

Jättedramat i natt!

Blixt i särspel på måndagen

Text: Martin Strömberg • 2017-05-01 Uppdaterad 2017-05-01

Ett oväder drog in över TPC Louisiana och sista ronden av Zurich Classic försenades flera timmar.

Som tur var skickade arrangörerna ut spelarna en sväng tidigt innan ovädret bröt loss och det gjorde att man precis hann spela klart fjärde ronden i slutänden.

Det svensk-australiska paret med Jonas Blixt och Cameron Smith hade ledningen inför fjärde ronden men blev snabbt upphämtade av Kevin Kisner och Scott Brown, som var sex under efter sex spelade hål.

Deras birdiebonanza kom dock av sig och Blixt/Smith började koppla segergreppet under mitten av ronden.

– Vi var aldrig oroliga utan tog det bara lugnt. Vi hade en plan att vara aggressiva och vi spelade riktigt bra, berättade Blixt.

Blixt och Smith gick sex under sista nio och när australiern slog upp sin wedge på sista hålet föll mörkret snabbt. Birdien där såg ut att säkra segern för Blixt och Smith men Kevin Kisner ville annat. Han satte sin eaglechip från distans och tvingade fram ett måndagsavgörande genom särspel.

Bollen hade bra fart och slog stenhårt mitt i pinnen.

– Det var ett slag man drömmer om och jag bara bad att inte bollen skulle studsa ur hålet, sa en vilt firande Kisner.

– Det var ganska mörkt på slutet men jag såg hans chip och det var starkt gjort att sätta den i det läget, sa Smith till pgatour.com.

Jonas Blixt var inte heller särskilt förvånad över Kisners tredje sänkta chip.

– Det här är ett annorlunda format och man måste förvänta sig det oväntade. Vi försökte bara att göra så många birdies som möjligt och ibland blir man upphämtad och ibland inte. Nu har vi en chans till i morgon att vinna den här tävlingen och det är egentligen bara att glömma allt som hänt de senaste fyra dagarna och ladda batterierna lite. Seda ska vi gå ut och göra en birdie eller eagle eller vad som krävs för att vinna.

Avgörandet kommer att utspela sig på TPC Louisianas spektakulära 18:e hål klockan 8 på morgonen amerikansk tid och det kommer att vara fyrboll-bästboll som avgör. 

Cmore Golf sänder från klockan 15.00 svensk tid.


Text: Martin Strömberg • 2017-05-01
TournyttCameron SmithJonas BlixtKevin KisnerPGA TourScott BrownTournytt
Scroll to Top