Abu Dhabi HSBC Championship – Day Four

Tournytt

“Jag är glad för varje runda”

Svensken i täten trots smärtorna

Text: Martin Strömberg • 2017-04-28

Ryggen fortsätter att spöka för Peter Hanson. 

De senaste säsongerna har han till stora delar fått ägna åt rehab blandat med spel och nu är han tillbaks i träsket med smärtor i stort sett i hela ryggen.

– Jag behöver en ryggradstransplantation, det är hela vägen från ländrygg till nacken. Det är inget nytt, bara lite gamla grejor som spökar. Jag är glad för varje rond som jag genomför, berättar Hanson för Svensk Golf.

Och trots smärtorna gör han det riktigt bra. Efter en åttondeplats och en 18:e i mellanöstern slutade Hanson delad 28:a förra veckan i Shenzhen och nu är han delad 14:e efter halva tävlingen på Topwin G&CC utanför Peking.

– Banan är trevlig och har riktigt fina greener, berättar han.

Hanson var ett tag under andra ronden nere på åtta under par men en dubbelbogey på 14:e gjorde att han tvingades nöja sig med en 71-rond som uppföljning till första dagens fina 67:a.

Förhoppningsvis klarar Hanson av att bemästra smärtorna och fortsätta spela sin fina golf under slutronderna. Han är visserligen åtta slag efter ledande spanjoren Pablo Larrazabal men bara två slag från femteplatsen.

Ytterligare två svenskar tog sig vidare till helgens spel. Göteborgarna Johan Carlsson (70-70) och Rikard Karlberg (69-71) delar 27:e platsen på fyra under par.

Delade tvåor bakom Larrazabal är sydafrikanen Dylan Frittelli och fransmannen Alexander Levy, båda elva under par och därmed tre bakom spanjoren.

 

 


Och så här gick det för svenskarna:Text: Martin Strömberg • 2017-04-28
TournyttAlexander LevyEuropean TourJohan CarlssonPablo LarrazabalPeter HansonRikard KarlbergTournytt
Scroll to Top